Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Tekirdağ şubesinin açılışını yaptı.
KADEM'in Tekirdağ şubesinin açılışına Vali Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile kadınlar ve davetliler katıldı.
Sümeyye Erdoğan Bayraktar, toplumda aile içerisinde pek çok sorumluluk üstlenen kadınların, yükü hafifletilmediği sürece, iş hayatında daha fazla performans gösterecek, adaletten uzak bir sistem içerisinde yaşadığını; toplum olarak biraz tutarsız bir batılılaşma durumu olduğunu söyledi. Bayraktar, "Batının pek çok eksik veya yanlış tutumunu, davranışını hızlı bir şekilde benimserken, ne yazık ki, çoğu zaman doğrularını hiç üzerimize alınmıyoruz. Toplumsal cinsiyet kavramına yaklaşımımızda biraz öyle oluyor. Halbuki, adaletin olmadığı bir cinsiyet eşitliğinin kadınlarımızın meselelerini çözmediğini artık çok iyi biliyoruz. Sosyal hayatın her alanında olması gereken kadın, özel şartları dikkate alınarak adaletli bir iş bölümüne kavuşmalıdır. Biz KADEM olarak kadın meselesini her şeyden önce bir insanlık meselesi olarak görüyor, kadın ve erkeğin yaradılıştan gelen özellikleri de dikkate alınarak adil bir sosyal düzende konumlanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Avrupa'nın Türkiye konusundaki tutumunu eleştiren Sümeyye Erdoğan Bayraktar, şöyle dedi:
"Türkiye olarak malumunuz çok boyutlu bir mücadele içerisindeyiz. 15 Temmuz'un yaralarını henüz sarmadan, yeni terör dalgaları ile sarsıldık. Demokrasimiz bir daha tehditlere uğramasın diye bir anayasa değişikliği teklifi geldi, neredeyse tüm batı ayağa kalktı. Pardon, bir ülkenin yönetim modeli değişikliği gibi teknik bir konuda, ne zaman dünyada başka bir ülke bu kadar ilgilenir olmuş. Batı bizimle ne zaman bu kadar ilgilenir oldu. Bakanımıza Hollanda'da, Avrupa'nın göbeğinde ve başka siyasetçilerimize, tüm hukuki, ahlaki, insani, evrensel ilkeler çiğnenerek ne kadar çirkin bir muamele yapıldığını gördük. Bunun yanında aynı ülkelerde, teröristlere her türlü kapının açık olduğunu da gördük. 'Erdoğan'ı öldürün' yazılı ve Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış bir görselin olduğu koca bir pankartın önünde teröristlerin miting yapmasına hiç ses çıkartmadı Avrupa. Avrupa siyasetçileri ve aydınları. Bunların tamamen tevafuki, rastgele hareketler olduğunu sanmak, tüm uluslararası kriterlerden, dünyadaki gelişmelerden, siyasi dengelerden bihaber olmak demektir. Bütün bunlar, tam tersine çok bilinçli, çok sistematik bir Türkiye düşmanlığının tezahürleridir. Ve bu düşmanlığın sebebi de çok basit, bu anayasa değişikliğinin ülkemizin bağımsızlaşmasına vesile olacağını çok iyi biliyor batı dünyası. Bundan önce de biz ne zaman bağımsızlaşma, güçlenme yolunda önemli bir adım atacak olsak, o zaman batının bizimle daha çok ilgilendiğini gördük, içişlerimize müdahale etmeye çalıştıklarını gördük. Bu olayda onlardan biri ama bu olayda iyice maskelerini düşürdüklerini gördük."
KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Sare Aydın Yılmaz, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Huzur ve güven dolu yarınlar için, demokratik toplumların bir gereği olan sivil anayasayı gönülden destekliyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından dua edilip,kurdele kesilerek şubenin açılışı gerçekleştirildi. Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve beraberindekiler daha sonra dernek binasını gezdi.

DHA