Coşkun MENEK/ERZİNCAN, (DHA ) ERZİNCAN’da tilkinin ağaca asılı kesilmiş tavuğu alma çabası fotokapanla görüntülendi. Ağaca asılı tavuğu alabilmek için gece boyunca uğraşan tilki ancak sabah saatlerinde tavuğu alıp yiyebildi.
Biyolog  25 yaşındaki Evren Buğa kendi çabası ile aldığı fotokapan ile yaban hayvanlarının yaşamlarını görüntülemeye başladı. Erzincan’ın dağlık kesimlerinde yaklaşık iki aydır yaban hayvanlarının giörüntülerini kaydeden Buğa’nın fotokapanına son olarak bir tilkinin tavukla mücadelesi düştü. Buğa, tilkilerin bulunduğu bölgede bir ağaca kesilmiş tavuk astı. Gece yarısı kameranın açısına giren tilki ağaçta asılı tavuğu almak için çaba harcamaya başladı. Bir yandan etrafı kollayan tilki, ağaca defalarca tırmanma çabasına rağmen tavuğu bulunduğu yerden indiremedi. Sabah saatlerine kadar mücadele eden tilki sonunda amacına ulaşarak tavuğu alıp yedi.
BELGESEL YAPACAK
Yaklaşık 2 aydır fotokapanla yaban hayvanlarını görüntülediğini belirten Biyolog Evren Buğa, porsuk, sansar, tilki ve tavşanların fotokapana yakalandığını söyledi. Amacının Erzincan ve çevresinde sayıları artan vaşak ve ayıları görüntülemek olduğunu belirten Evren Buğa şöyle dedi:
“Fotokapanı almaktaki amacım, amatör bir şekilde yaban hayvanlarını görüntülemek. Bizler onlara kendi yaşam alanları sınırlarında zarar vermediğimiz sürece onlar da bizlere zarar vermiyorlar. Yaban hayvanlarının yaşamak için nasıl çaba gösterdikleri hakkında bir belgesel yapmak istiyorum.'

DHA