ESNAFI ZİYARET ETTİ, PARK AÇILIŞI YAPTI
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kahramanmaraş Valiliği ziyaretinden sonra esnafları dolaştı. Esnafla sohbet edip onların sorunlarını dinleyen Tüfenkci, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Aliya İzzet Begoviç Parkı'nın açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Tüfenkci, Aliya İzzet Begoviç'in tüm dünya Müslümanlarının kalbinde müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek, "4 yıl süren savaşta halkının liderliğini büyük bir cesaret ve azimle yaptı. Saraybosna bombalanırken şehri terk etmedi. Siyasi önderliğinin yanında eserleriyle de geleceğe miras bıraktı. Bosna'daki mezar taşında ne yazıyor biliyor musunuz 'Her şeye kadir olan Allah'a yemin ederim ki köle olmayacağız.' Bu söz, hayatı mücadeleyle geçen Aliya'nın Boşnak halkına ve biz Müslümanlara bıraktığı en önemli tavsiyelerinden biridir" diye konuştu.
'MEVCUT SİSTEM ENERJİ KAYBETTİRİYOR'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci daha sonra AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, il ve ilçe teşkilatları ile vatandaşlar katıldı. Burada partililere hitap eden Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin mevcut yönetim sisteminin arızalı olduğunu ve bu nedenle de ülkenin enerji kaybettiğini söyledi. Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu ülkenin sistem arızaları nedeniyle enerjisini kaybetmesini istemiyoruz. Bürokratik engeller nedeniyle milletimizin sermayesinin birilerine peşkeş çekilmesini artık istemiyoruz. Biz istiyoruz ki işimizi, aşımızı büyütelim, gençlerimize daha fazla aş ve iş bulalım. Niçin bizim milli gelirimiz 25 bin dolarla ulaşmasın Niçin ihracatımız 500 milyar doları geçmesin Niçin enflasyon ve faizler yüzde 5'lerin altına düşmesin Biz yeni bir sisteme geçmek istiyoruz. Evet, AK Parti olarak tek başına 14 yıldır çok büyük işler başardık. Türkiye'yi her alanda 34 kat, bazı alanlarda 5 kat büyüttük ama sadece büyütmekle yetinmedik. Biz bu arada bu coğrafyanın pahalı olduğunun biliyoruz, bu coğrafyaya saldıran her türlü terör örgütüyle mücadele ede ede biz bugünlere geldik. Komisyon Başkanımız Celalettin ağabey ifade etti, 'Biz onlara dağlara hapsettik' dedi. Biz onları o dağlardan da indirip inlerine gireceğiz başkanım.. Bu ülkenin her bir karışından atmazsak, bunları inlerinde telef etmezsek biz bu millete olan borcumuzu ödeyemeyiz. Ve sonuna kadar da bunlarla olan mücadelemizi Allah'ın izniyle devam ettireceğiz. Doğudaki vatandaşlarımıza yapmış oldukları zulümleri, güneydoğuda vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz hizmetleri engellemelerinin hesabını soracağız. Çukur siyasetinin nasıl hesabını sorduysak, doğudaki vatandaşlarımız nasıl onların hesabını soruyorsa biz de hükümet olarak bu terör örgütünün, DEAŞ'ının da, PKK'sının da, FETÖ'sünün de DHKP-C'sinin bilmem neyi varsa hepsinden de Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle hesabını soracağız. Ve bunlara bu millete yapmış olduklarının hesabını adalet önünde verdireceğiz."
HOLLANDA CADDESİ'NİN ADININ DEĞİŞMESİNİ TEKLİF EDECEK
Bakan Tüfenkci, konuşmasının bitirmesinin ardından salondaki bir vatandaş, "Sayın bakanım Ankara'da Hollanda Caddesi var. Ankara'ya vardığınıza lütfen onu kaldırın" dedi. Bakan Tüfenkci ise vatandaşın bu isteğine olumlu yanı vererek, "Tamam, bunu da teklif edelim inşallah" dedi.

DHA