BİNGÖL Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin davetlisi olarak kente gelen türkücü Aydın Aydın, hayvancılığa dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla çobanların giydiği kepeneği üzerine geçirerek, kentin en işlek kesimi Genç Caddesi'nde kuzu yürütüp türkü söyledi.
Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, birlik üyeleri ve türkücü Aydın Aydın ile birlikte Genç Caddesi'nde, hayvancılığa dikkat çekmek, bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Caddeye getirilen kuzularla birlikte, çobanların giydiği ve üzerinde Bingöl yazılı kepenek giyen sanatçı Aydın Aydın, bir süre kuzuları Genç Caddesi'nde söylediği türküler eşliğinde yürüttü. Caddede Aydın Aydın'ı, kaval, keçe ve kuzular ile gören Bingöllüler, cep telefonu ile bu anı kaydetti.
Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, ülkenin canlı hayvan konusunda muhtaç kalmaması için hayvancılığın desteklemesi, geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Türkücü Aydın Aydın da, "Bingölümüz'ün o güzelliklerini, yaylalarını, misafirperverliğini, kadayıfını ve insanların kalplerindeki sıcak sevgiyi insanlarla paylaşmak istedim. Burada hayvana, kuzulara, sürüye, yaylaya olan sevda çok güzel. Başkanımızı tebrik ediyorum. İlgi büyük, muhteşem" diye konuştu.

DHA