– ÜMRANİYE Belediyesi tarafından Giresun’un Çanakçı ilçesine yatılı Hacı Seyit Burhan Türkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu yapıldı. Okulların açılışı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ile birlikte, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri, Meclis Üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli eğitim ve öğretim yardımlarından dolayı Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Samimiyetle yoğrulmuş bir niyetin hayata geçirilmesiyle oluşturulan eserlerin topluma daha faydalı olacağına inanıyorum. Gönülden bu millete olan sevginin bir tezahürü olması nedeniyle böyle faaliyetler çok önemlidir” dedi. Canikli, millî birlik ve bütünlük vurgusu yaparak Suriye’de yaşanan katliama da dikkat çekti.

Programdaki konuşmasında okulun yapılış sürecinden bahseden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Hacı Seyit Burhan Türkmen’e de rahmet diledi.

“KAYSERİ NERESİ, ÜMRANİYE NERESİ, ÇANAKÇI NERESİ”

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise yaptığı konuşmada, “Kayseri neresi, Ümraniye neresi, Çanakçı neresi. Kefenin cebi yok, servet ahrete böyle götürülüyor. Hacı Seyit Burhan Bey servetini bu okul vesilesiyle götürecektir. Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’ye, hayırsever aileye ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Kayserili Hacı Seyit Burhan Türkmen’in kızı Ayla Türkmen de açılışta babasın vasiyetinin gerçekleştirilmesinden dolayı minnetlerini sundu. Türkmen, “Gençlerimiz yarınlarımızın umudu. Babamızın sağlığında yapmak istediği bu okul biz evlatlarına nasip oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Okullar, öğrencilerin yatılı olarak kalabilmeleri için pansiyon ile 13 derslik, 2 laboratuvar, kız ve erkek ayrı olmak üzere 2 uygulama mescidi, 1 çok amaçlı salon, 1 konferans salonu ve idarî birimlerden oluşuyor.

DHA