SOSYALİST Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde yürüttüğü 'Hayır' kampanyası kapsamında Manisa'ya geldi. Başkanlık sistemiyle yönetilen bazı ülkelerin iki yakasının bir araya gelmediği savunan Oran, AK Parti'nin 2 milyon stok lüks konut yaptığını öne sürüp, 1 milyon dolara lüks konut alana vatandaşlık hakkı verilmesini eleştirdi.
Umut Oran, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde yürüttüğü 'Hayır' kampanyası kapsamında Manisa'ya geldi. CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Oran, partililerle sohbet etti. Daha sonra basın açıklaması yapan Oran, AK Parti'nin Türk milletinin gerisinde kaldığını öne sürerek, "AKP7nin gitmiş olduğu, izlemiş olduğu yolla halkımızın gittiği yol artık zıt durumda. Çünkü ortaya koymuş oldukları 15 yıllık politikalarıyla ne ülkenin gündemiyle ne de Türkiye'nin öncelikleriyle örtüşmüyor. Ülkemizin bir beka sorunu var. Mehmetçiğimiz vatan nöbetinde ama şu anda tek adamlık olarak dayatılan başkanlık rejimi baktığınız zaman kişiye özel ısmarlama sınırsız, süresiz ve sonsuz bir yetkiyi, talep eden bir dayatma" diye konuştu.
"1 MİLYON DOLAR GETİRENE VATANDAŞLIK VERİYORLAR"
AK Parti'nin elinde 2 milyon konut stoğu olduğunu iddia eden Oran, "AKP sürekli inşaat yaptı. Şimdi elinde 2 milyon stok konutu var. Gençlerimizin derdi, yurt sorunu. Evlenen gençlerimizin başlarını sokacak bir yuva sorunu var. AKP bununla ilgili hiçbir şey yapmadı. Bu lüks konutlar elinde patlamış durumda. Yurt dışından eğer 1 milyon dolarlık konut alırlarsa, sorgusuz sualsiz vatandaşlık veriyorlar. Yani yatırıma, üretime gelene değil, gelip lüks konuttan daire alana, 1 milyon dolar getirene vatandaşlık veriyorlar" dedi.
"BU TÜR ÜLKELER İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİREMİYOR"
'Evet' oyu konusunda vatandaşların kafasında soru işaretlerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Oran, "AKP sandıkta da seçim çalışmalarında da hayırın çok gerisinde kalmıştır. Vatandaşımızdan da gördüğüm evet konusunda vatandaşın kafasında çok ciddi sorular vardır. Şuanda kısıtlı da olsa ellerinde bir özgürlükleri, demokrasileri, hukukun kırıntısı var. Bunları tek adama verdiği zaman geleceği daha da karanlık görüyor. Bunun bilincinde ve böyle bir riske girmek istemiyor. Dünyadaki bu başkanlık sistemiyle yönetilen, en dip ülkeler. Bu tür ülkeler iki yakasını bir araya getiremiyor. Bunların hepsinde ciddi bir bölünme ve iç savaş sorunu var" diye konuştu.
Konuşması sonrasında CHP Yunus Emre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci, Oran'a çiçek verdi.


 

DHA