Olay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'nin makam giriş kapısının çıkışı olan Akşemsettin Caddesi üzerinde saat 14:30 sıralarında yaşandı. Vatan Caddesi'ni dikine kesen cadde üzerinde yokuş aşağı inen bir kamyon polis kontrol noktasında durmadı.

FOTO:SÖZCÜ - Silahını kapan polisler hemen dışarıya koştu. FOTO:SÖZCÜ - Silahını kapan polisler hemen dışarıya koştu.


Güvenlik bariyerlerini yıkarak ilerleyen araç, polislerin uyarısına rağmen yoluna devam etti. Bunun üzerine, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri önce havaya uyarı atışı yaptı. Daha sonra ise kamyonun tekerlerine doğru ateş edildi.

FOTO:DHA / İşte polisi alarma geçiren o kamyon FOTO:DHA / İşte polisi alarma geçiren o kamyon

FRENİ PATLAMIŞ


Kamyonun sürücüsü, aracını beton bariyerlere sürterek kamyonu durdurdu. Bu sırada çevrede büyük panik yaşandı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Emniyetin korumasından sorumlu yüzlerce polis, silah seslerinin geldiği noktaya koştu.

FOTO:SÖZC/Habip ATAM- Kamyon sürücüsü gözaltına alındı. FOTO:SÖZC/Habip ATAM- Kamyon sürücüsü gözaltına alındı.


Çevre güvenliğini alan ekipler, saldırı olmadığını anlayınca görevlerinin başına döndü.

FOTO:DHA - Büyük panik yaşayan vatandaylar da polislerden olan bitenle ilgili bilgi almaya çalıştı. FOTO:DHA - Büyük panik yaşayan vatandaylar da polislerden olan bitenle ilgili bilgi almaya çalıştı.


Paniğe sebep olan kamyon uzman ekiplerce incelemeye alındı.

FOTO:DHA - Binadaki polislerin birçoğu nöbetçi arkadaşlarının ateş açması sonucu dışarıya akın etti FOTO:DHA - Binadaki polislerin birçoğu nöbetçi arkadaşlarının ateş açması sonucu dışarıya akın etti


Kamyonda şüpheli bir şey olmadığı anlaşıldı. İstanbul Valiliği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada olayın 'terörle ilgili olmadığını' duyurdu.

 

[custom_content title="DÜN GECEYE İLİŞKİN 5 KİŞİ GÖZALTINDA " desc="Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, dün gece gerçekleşen çifte saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Araştırmalarda, Cuma akşamı saat 20.00 sıralarında Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırı girişimi sonrası LAW silahlı saldırı sonrasında roketatarın yanında bir flama bulundu. Sol terör örgütüne ait flamadan yola çıkan ekipler çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerinden o saldırganın kim olduğu belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıdan 1 saat sonra AKP'nin Sütlüce’deki ilçe binasına saldırı düzenledi. Emniyet’teki saldırıda roket bahçe duvarıan isabet ederken, AKP binasının camından giren LAW roketi duvarda asılı İstiklal Marşı levhasına saplandı. Uzman ekiplerce duvardan çıkarılan roket etkisiz hale getirildi. AKP binası yakınlarında yapılan aramalarda, roketin atıldığı tek atımlık LAW silahı bulundu. TEM Polisi, her iki saldırıda da aynı silahların kullandığını belirledi. İki olayında sol terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği anlaşıldı. Araştırmalarda AKP İl Binasına yönelik saldırıyı düzenleyen teröristin Ş.T. olduğu anlaşıldı. TEM ekiplerinin araştırmalarında, saldırganla bağlantılı bazı isimlere de ulaşıldı. Sol terör örgütünün yeni eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerinde, operasyon kararı alındı. Özel Harekat, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Operasyon Timi ve çok sayıda ekip belirlenen adreslere baskın yaptı. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.">