Göztepe'de Sanayi köprüsü üzerinde Turan Demirkaya yönetimindeki 34 BC 5865 plakalı beton mikseri henüz bilinmeyen bir nedenle yoldan çıktı.

Bariyerleri aşan araç Şair Arşi caddesi üzerinde seyir halinde bulunan Samet Toraman'ın sürdüğü 34 LY 7746 plakalı aracın üstüne uçtu.

 

 

Sürücü ile birlikte araç içinde bulunan Ergani Özcan, Kadir Doğru, Samet Çapkın, Muhammet Niyazi bulundukları yerde sıkıştı. Araç içinde bulunan 5 kişiden 2'ü çevredeki vatandaşlar tarafından dışarı çıkartılırken, araçta sıkışan 3 kişiyi çıkartmak için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

resimid_3832717

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri araç içinden 2 yaralıyı çıkardı. Çıkarılan Ergani Özcan'ın hayatını kaybettiği belirlenirken, diğer yaralı ambulansla hastaneye sevk edildi. Beton mikserini aracın üzerinden kaldırmak için olay yerine vinç sevk edildi. Vinç yardımıyla çalışan itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda araç içinde kalan son kişi de yaralı olarak araçtan çıkartılırken, hastaneye götürüldü.

[old_news_related_template title="Kuzey Ormanları Savunması, çevre katliamına ve kamyon terörüne 'Dur' dedi" desc="Çevreci oluşum Kuzey Ormanları Savunması, bir yılda yaşları 5 ile 85 arasında değişen 25 insanımızın yaşamına mâl olan hafriyat kamyonlarına yönelik basın açıklaması yaptı. Kuzey Ormanları Savunması'nın yetkilileri, Cengiz-Limak-Kolin-Kalyon-MA-PA ortaklığında 3. havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı sürecinde çalışan hafriyat kamyonlarının; Arnavutköy, Sarıyer, Kemerburgaz ve Göktürk başta olmak üzere İstanbul'un birçok semtinde ölümlü kazalara sebep olduğunu, kamyonların sadece insanların değil, hayvanların da hayatını tehdit ettiğini belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/dgspjazxsaa8lhw.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/kuzey-ormanlari-savunmasi-cevre-katliamina-ve-kamyon-terorune-dur-dedi/"]

resimid_3832709

Öte yandan beton mikserinin şoförü Demirkaya'nın da hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, araçların yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

resimid_3832710

Kaza nedeniyle Göztepe - Libadiye yönünde tüm şeritler ulaşıma kapatıldı.

 

resimid_3832715

 

Feci kazada çok sayıda yaralı olduğu öğrenilirken trafik durma noktasına geldi. İBB trafik haritası Anadolu Yakası'nda kırmızıya boyanırken, trafik yoğunluğu yüzde 45'i gösterdi.

resimid_3832752

KURTARMA SIRASINDA KAZA

Bu sırada olay yerinde devrilen mikseri kurtarma amaçlı bir vinç çağrıldı. Vincin çalışma sırasında köprü üzerinde bulunan elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisi ile ufak çaplı bir patlama meydana geldi. Köprü üzerinden kazayı izleyen 2 vatandaş da yaşanan olay sonrası yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

resimid_3832745

TRAFİK NORMALE DÖNDÜ

Duran trafik araçların kaldırılması ile tekrar normale döndü.

 

resimid_3832753

İstanbul'da, özellikle saat 17.00 - 20.00 arasında iş çıkışı nedeniyle trafik yoğunluğu had safhaya ulaştı. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde, Anadolu Yakası trafiği için kritik öneme sahip olan Göztepe Sanayi Köprüsü ve Şair Arşi Caddesi'ndeki kaza, İstanbul trafiğini tam anlamıyla keşmekeşe çevirdi.

resimid_3832793

Olay anını gören bir vatandaş, “ Otobüs durağına gidecektim büyük bir ses geldi geriye kaçtım ne olduğunu merak ettim arkama baktım. Çığlık sesleri gelmeye başladı. Gidip oraya yardım için müdahale ettik sonra itfaiyeci arkadaşlar geldi” dedi.

resimid_3832791

resimid_3832794,

resimid_3832854

resimid_3832855