Gökova Körfezi'nde meydana gelen ve Yunanistan'ın Kos Adası'nı da vuran depremde yaşamını yitiren 2 kişiden birisinin Sinan Kurtoğlu isimli Türk vatandaşı olduğu açıklandı.

FOTO:DHA/ Sinan Kurtoğlu Kos'ta yaşamını yitirdi. FOTO:DHA/ Sinan Kurtoğlu Kos'ta yaşamını yitirdi.


Ağır yaralanan bir Türk vatandaşı da tedavi altına alındı. Ada'da mahsur kalan ya da yaralanan Türkleri almak için Bodrum'dan bir feribot Kos'a gönderildi.

385 KİŞİ GELDİ

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda mahsur kalan Türk vatandaşları için feribot seferleri düzenlenmişti. İstanköy Adası'ndaki limandan 205 kişiyi alan "Asım Kaptan" adlı feribot, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki limana yanaştı. 205 kişilik kafilenin ardından biri 105, diğeri 75 olmak üzere ağırlıklı Türk yolculardan oluşan toplam 180 kişi daha Bodrum Limanı'na geldi. Yolcular, Bodrum'a ayak basar basmaz rahat bir nefes aldı. Yolcuların gelmesi öncesinde çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi de limanda hazır bulundu.

kaptan

"ÇOK ZOR BİR GECE GEÇİRDİK"

Türk yolculardan Ayşe Feyza Ergin (57), çok korktuğunu ve depremden etkilendiklerini belirtti. Emine Gökçe Kalkan (36) adlı yolcu ise, çok zor bir gece geçirdiklerini söyledi. Kalkan, “Çok şiddetli bir şekilde başladı. Sonrasında da sürekli oldu, yani 1999 yılındaki depremde bu kadar sarsılmamıştık. Sürekli şiddetli derecede sarsıldı, hiç kesilmedi. Artçılar hiç kesilmedi. Biz dün gitmiştik, dün sabah varmıştık bugünde geri geldik. Geceyi sabahladık, yani otelin bahçesinde bornozları üzerimize giyerek sabahladık, orada açık alanda bekledik. Bina içerisine almadılar yani” dedi.

Öte yandan son gelen kafileyle birlikte Bodrum'a bir günde gelen yolcu sayısı 385'e ulaştı. İstanköy Adası'nda deprem nedeniyle biri Türk uyruklu olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmişti.

kaptannn

DIŞİŞLERİ YUNANİSTAN'DAKİ CAN KAYBI VE YARALI TÜRK VATANDAŞI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin Rodos Başkonsolosluğundan alınan bilgileri açıkladı. Açıklamaya göre; bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir vatandaşın da ağır yaralandığını bildirdi.
Ağır yaralanan Türk vatandaşının Atina'ya nakledildiği ve Atina Pire Başkonsolosluğunun bahse konu vatandaşın durumu ile ilgilendiği belirtildi.  Bir diğer Türk vatandaşının ise ayağının kırıldığı, hastanede olduğu ve Türkiye'ye dönmek istediği, İstanköy Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneği Dernek Başkanı Kadri Memiş’in kendisine refakat ettiği kaydedildi.

Bakanlıktan, konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: "200'ün üzerinde vatandaşımızın tahliyesi için çalışmalar devam etmektedir. Liman ve Gümrük binası hasar gördüğü için Bodrum'dan veya Yunanistan’ın diğer bölgelerinden gemi seferlerine izin verilmemektedir. İstanköy Liman Başkanı ile görüşülerek yakındaki bir rıhtıma özel sefer yapılması için izin sağlanmıştır. Başkonsolosluğumuzun koordinasyonunda Bodrum'dan yola çıkan yaklaşık 250 kişilik bir yolcu gemisi İstanköy'e varmıştır. Vatandaşlarımızı aldıktan sonra Bodrum’a hareket edecektir. Ardından ikinci bir sefer daha yapacaktır. Depremde İstanköy meydanında bulunan Defterdar Cami'nin minaresinin çöktüğü, karşısında bulunan çeşmenin de kubbesinin zarar gördüğü anlaşılmaktadır. Yakınları hakkında bilgi almak veya yardım isteyen vatandaşlarımız Dışişleri Bakanlığımızın Çağrı Merkezine 24 saat ulaşabilirler."