Oğan konuşma yaptığı sırada salondaki bir kişi koşarak kürsüyü devirdi. Bu sırada salonda panik yaşandı. Basına kapalı konferansta yaşananlar Oğan'ın 'periscope' yayınına yansıdı. Olay çıkaran kişinin salondan çıkarılmasının ardından Oğan konuşmasına devam etti.

"KÜRSÜYÜ DEVİRDİ"

Konferansın ardından olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sinan Oğan, "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Avrupa'da salonum iptal edildi diye 2 gündür veryansın ediyor. Biz İstanbul'un göbeğinde ilim yuvası üniversitede sırf Hayır dediğimiz için saldırıya uğruyoruz. İktidardan tek bir geçmiş olsun mesajı dahi yok. Yarattığınız Türkiye ile övünüyor musunuz? Ülkü Ocaklılar kimsenin tetikçisi değildir. Bu olayın tekrarı halinde bu kandırılmış gencecik çocuklara bir şey olması halinde bu olayların sorumlusu bugünkü saldırıda olduğu gibi en tepedeki azmettericidir" dedi. Kendisine fiziksel bir müdahalenin olmadığını belirten Oğan, "Kürsüyü devirdi" dedi. Oğan'ın şikayetçi olmaması üzerine olay çıkaran kişinin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINDI

Olaya ilişkin Ömer Faruk Yıldırım adlı kişi akşam saatlerinde Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yıldırım'ın polis merkezindeki işlemleri devam ediyor.

AKŞENER AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada yaşananlarla ilgili Meral Akşener twitter hesabından "Sn Sinan Oğan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Referandumda evet diyenlere herşey mübah, hayır deme hakkını kullanana saldırı" açıklamasını yaptı.

BAHÇELİ'YE ADAY OLMUŞ VE İHRAÇ EDİLMİŞTİ


Sinan Oğan geçtiğimiz yılın başında, MHP Genel Başkan adayı olduğunu açıklamış çalkantılı geçen ve gerçekleşemeyen kongre sürecinin ardından 8 Aralık 2016 tarihinde partisinden ihraç edilmişti. Oğan MHP'den ihraç edilmesinin ardından da yeni anayasa çalışmaları için 'hayır' çalışması yürütmeye başlamıştı.