Yurdun birçok bölgesinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı bir çok kentte eğitimi de olumsuz etkiliyor. Bazı kentlerde kar tatili haberleri gelmeye başladı bile.

Öğrenciler ve veliler ise Google'da  şimdiden "bugün okullar tatil mi?" ve "kar tatili olan iller" aramalarını yapıyor. Peki bugün okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller...

KARS

Kars genelinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken bazı yollarda ise sürücüler zor anlar yaşıyor. Digor yolu rampalar mevkii olarak bilinen noktada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle birçok TIR yolda kaldı. Yolun trafiğe kapanmasıyla Digor-Kars karayolunda yaklaşık 1 saat ulaşım sağlanamadı.

resimid_4301709

Ardından yoldaki bir TIR çekildi ve trafik tek şeritten sağlanmaya başlandı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarak ilerleyebildi, bazıları da tüm imkanları zorlamasına rağmen aracını hareket ettiremedi. Sürücülerden bazıları küreklerle lastiklerin altına kar altından toprak bulup dökmeye çalıştı, bazıları taktıkları zincirlerin de kırılmasıyla çaresizce beklemeye başladı. Yolda kalan TIR'ların yanından geçmeye çalışan bazı otomobiller de yolda kaldı.

resimid_4301713

Büyükbaş hayvan taşımacılığı yapan TIR sürücüsü Baytar Uluç, "Saat 7'den beri yoldayız. Greyder gelip burada çalışma yapıyor ama buraya tuzlama yapılması lazım. Burada tuzlama yapılırsa daha rahat çıkarız. Kendi imkanlarımızla çıkmaya çalışıyoruz, mecburen de yolu kapatıyoruz. Bizde toprak, taş atarak çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.