11 Haziran günü buluşan yurttaşlar Nuriye Gülmen, Semih Özakça, gazeteciler, akademisyenler ve tüm KHK mağdurları için ‘dünyanın en büyük dilekçesini’ hazırladı.

ÇİM SAHADA TOPLANDILAR

Çim sahayı bütünüyle kaplayan beze yazılan dilekçenin hazırlanması yaklaşık 8 saat sürdü. Birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği etkinliğe çok sayıda yurttaş katıldı.

DÜNYAYA DUYURULACAK

‘Dünyanın en büyük dilekçesinin’ hazırlanışından itibaren görüntüler alındı. Yakın zamanda dilekçenin hazırlanan bir klip sayesinde dünyaya duyurulması planlanıyor. Türkiye’deki hukuksuzlukları dünya kamuoyuna duyurmak için hazırlanan klip ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

Dilekçede yazanlar ise şu şekilde:

İlgili Makama,

Pek çok devlet memuru, gazeteci ve akademisyenin yaygın ve muğlak kanıtlara dayalı tutuklanmaları, gereğinden uzun tutuklu yargı süreçlerine maruz kalmaları ve açlık grevi yapan insanlara bile reva görülen vicdan yaralayıcı, insani değerlerden uzak uygulamalar derhal son bulmalıdır.

Yargının bağımsızlığına, siyasi erklerin iyi niyetlerine, adaletin tecil ve tesis edeceğine inanmak için, OHAL’in bitirilmesini, KHK sürecinin sonlandırılmasını, haksız ve hukuksuz yargı kararlarının derhal gözden geçirilmesini ve sağlık sorunu yaşayan tutukluların durumlarının iyileştirilmesini toplum vicdanı adına talep ediyoruz.