FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini araştırmak için kurulan komisyonun hazırladığı taslak raporda SÖZCÜ’nün dört haberine yer verildi. İşte o haberlerimiz:

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu hazırladığı 637 sayfalık taslak raporda SÖZCÜ’nün ve sozcu.com.tr’nin haberlerini referans gösterdi. Raporda; SÖZCÜ’de 16 ve 17 Temmuz 2016 ile 16 Kasım 2016’da yayımlanan dört haber yer aldı. SÖZCÜ’nün o haberleri şöyleydi:

KABUS GİBİ GECE: 16 Temmuz tarihinde sozcu.com.tr’de yayınlanan “Dakika dakika kabus gibi gece” başlıklı haberde, “Türkiye tarihinde
görmediği bir askeri darbe girişimiyle karşılaştı” denildi. 15 Temmuz gecesi saat 22.15’ten itibaren dakika dakika gelişmelere yer verildi. Haberde liderlerin açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Meydanlara çıkın” çağrısı da yer aldı.

ORTAK BİLDİRİ: Komisyon raporunda sozcu.com.tr’de yayınlanan “TBMM’de dört partinin ortak bildirisi okundu” haber de kaynak gösterildi.
Haberde, TBMM Genel Kurulu’ndaki özel oturum anlatıldı. AKP, CHP ve MHP liderlerinin ve HDP’li İdris Baluken’in açıklamasına yer verildi. Haberde, dört partinin ortak deklarasyonu yer aldı.

ERDOĞAN’IN UÇAĞININ İSMİ DEĞİŞTİ: Komisyon raporuna giren bir diğer başlık ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı havada isim değiştirdi”
haberi oldu. DHA kaynaklı haberde, Erdoğan’ın Marmaris’ten İstanbul’a gelirken kullandığı ATA uçağının, THY’nin çağrı kodunu kullanarak kendisini yolcu uçağı gibi gösterdiği belirtildi. Böylece uçak kuleyle irtibat halinde olan darbeci askerlerin F-16’larından sakınarak İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’na inmeyi başardı.

HAMSİCİ’NİN İTİRAFLARI: 16 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan Doğan Haber Ajansı (DHA) kaynaklı haberde, FETÖ/PDY soruşturması
kapsamında tutuklandıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) eski Başkanvekili Ahmet Hamsici’nin ifadelerine yer verildi.