SÖZCÜ’ye yönelik algı operasyonu kapsamında muhabirimiz Gökmen Ulu ve sozcu.com.tr’nin Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun cuma akşamı tutuklandı. İki arkadaşımız, 3 gazeteci tanığın ifadeleri doğrultusunda tutuklanırken, bu tutum yakın tarihte görülmemiş bir uygulamaya neden oldu. Hukukçular, 3 tanığın ifadesiyle, Mediha Olgun’un “FETÖ silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan Gökmen Ulu’nun da “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme ve Cumhurbaşkanı’na suikasta yardım etme suçlarından” tutuklanmalarını şöyle değerlendirdi:
11ulgencelal

AVUKAT CELAL ÜLGEN:

Yalanla ne kadar yol alabilirsiniz?


Şimdi bakıyoruz, güçlü yalan ve güçlü bir itham var ortada… Ama hukuk yok, hukukçu yok. Bu savcılar ve bu yargıçlar aslında hukuku ayaklar altına aldıklarının farkındalar da. Tek kaçtıkları şey zarar görmemek. Siyasi iktidar bedel istemeye başladığı zaman bu hukukçular da zarar görecek, kaçış yok. Adı gizlenen ve sır gibi saklanan üç gazetecinin yalanlarını anlamak belki mümkün. Belki de bu yazarlar bir zamanlar Fetoşçu olmanın dayanılmaz hafifliğinden kurtulmak ve sanal özgül ağırlık peşinde koşmak istiyor olabilirler. Bu yüzden iftira atmak zorunda kalmış olabilirler. Bu kişileri gizlemenizi anlarız da ne dediklerini saklamanızı anlamak mümkün değil. Bu yalanlarla ne kadar yol alabileceksiniz? 3 gazeteci “SÖZCÜ FETÖ’cü” diye tanıklık yapmışmış. Bu tip ikinci dalga FETÖ’cülere  hesap sorulmaz mı? SÖZCÜ gerçeğin peşinde koşmayı sürdürecek. SÖZCÜ bu açıdan asrın en büyük meydan okumasını yapmaktadır aslında…

11kanadoglusabih

SABİH KANADOĞLU:

İşte bu da yargının bittiği noktadır…


Gizli kaynak 3 kişinin beyanıyla böyle bir soruşturma açılması kabul edilebilir değil. Yargının bu hale geldiği noktada ‘böyle bir şey olur mu?’ diye sorulursa her şey olur. Sözün bittiği nokta, diye bir söz vardır. İşte bu da yargının bittiği noktadır.

11ergunmurat

AVUKAT MURAT ERGÜN:

Umarız ki sadece hukuki bir hatadır


Geçmiş tecrübelerimiz bu tür operasyonların benzerlerinin, kimi zaman hukuk dışı kaygılarla yapıldığını göstermiştir. Bunların benzerlerini çok gördük. Vaktiyle başka isimlerle adlandırılan merkezler, buna benzer operasyonları hukuk eliyle yapıyorlardı. Türkiye, hukuk eliyle yapılan yanlışlardan çok çekti. Çok bedeller ödedi. Umarım hislerimizde yanılıyoruzdur ve yapılanlar sadece bir ‘hukuki hata’ olsun. Çünkü hukuki hatadan dönmek kolaydır. Ama bir hukuki hata değil de ‘hukuki kasıtsa’, bunun telafisi ve dönüşü maalesef çok ağır bedeller ödenerek ve çok uzun süre içerisinde oluyor.

11hakki-suha-okay

AVUKAT H. SÜHA OKAY: 

Hiç boşuna hukuki kılıf aramasınlar


SÖZCÜ’ye yönelik operasyonun hiçbir tarafı hukuki değil ki 3 kişinin beyanının esas alınması hukuki olsun. Boşuna hukuki kılıf aramasınlar. SÖZCÜ’ye yapılan operasyon, gazetenin muhalif duruşundandır. 3 kişi şöyle demiş, 5 kişi böyle demiş, o bahane, kılıf. SÖZCÜ’yü nasıl susturabiliriz, tek yapılan budur.