Dün Türkiye'ye gelen Barzani için İstanbul Atatürk Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na asılan sözde kürdistan bayrağına tepkiler dinmiyor. Sosyal medyada gerek muhalif siyasetçiler gerek gazeteciler ve vatandaşlar, büyük tepki gösteriyor.

Sosyal medyada kullanıcıları dün geceden beri #BugünBayrakYarınEyalet etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Olayla ilgili hükümet kanadından hala bir açıklama gelmezken her geçen saniye vatandaşlar bu duruma Twitter üzerinden tepki göstermeye devam ediyor. İşte o tweetlerden bazıları:

















[old_news_related_template title="Sözde Kürdistan bayrağı, İstanbul ve Ankara'da göndere çekildi" desc="Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'daki Mabeyn Köşkü'nde 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Öte yandan, Barzani'nin ziyareti sebebiyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ve Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ilk kez Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının asıldığı görüldü. Barzani'ye yakınlığıyla bilinen yayın organı Rûdaw'ın Twitter hesabında yapılan paylaşımda, 'Kürdistan bayrağı ilk kez İstanbul'da gönderde' ifadelerini kullandı. Yaşanan bu olay sosyal medyada da tartışmaları beraberinde getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/bayrak2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sozde-kurdistan-bayragi-istanbul-ve-ankarada-gondere-cekildi-1701800/"]