İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü Sultanahmet yakınlarında kazı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, kazı yapılan adresi belirlemek için 2 hafta boyunca çalışma yaptı. Adresin, Sultanahmet Camisi yakınlarındaki tarihi bir evden yapıldığı anlaşıldı.

Bunun üzerine adrese baskın düzenlendi. Kaçakçılık Polisi gördükleri karşısında şaşkına döndü. Ev sahibince, adeta şantiye alanı oluşturulduğu görüldü. Araştırmada, şüpheli H.Ö.’nün 6 metre derinliğinde bir tünel inşa ettiği anlaşıldı. Evin bahçesinden ilerleyen tünelin, Sultanahmet Camisi’ne kadar uzandığı anlaşıldı. Şüpheli H.Ö. gözaltına alındı.

[caption id="attachment_1696908" align="aligncenter" width="880"]FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU[/caption]

Aramalarda, 23 küp parçası, seramik parçaları, kozmetik kutuları ve bir şamdan ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlerin ön incelemesinde Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu ve paha biçilemeyeceği belirtildi. Ele geçirilen tarihi eserler, İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne gönderildi.

[caption id="attachment_1696909" align="aligncenter" width="880"]FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU[/caption]

Gözaltına alınan H.Ö., Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Beş aydır kazı yaptığı anlaşılan Matbaacı H.Ö.’nün işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

[caption id="attachment_1696910" align="aligncenter" width="880"]FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU[/caption]