Milli Piyango İdaresi tarafından noter huzurunda yapılan çekiliş ile belirlendi. Süper Loto'da devir sayısı arttı ikramiye 12 milyon lirayı buldu.  Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen Süper Loto çekilişi sonrasında şanslı rakamlar belirlendi ve MPİ'nin resmi sitesinden yayınlandı. Ancak 14 Aralık tarihli Süper Loto çekilişine göre hiçbir kupon 6 numarayı aynı anda bilemedi ve ikramiye gelecek haftaya devretti. Önümüzdeki hafta Süper Loto’yu kazanan olursa söz konusu Süper Loto talihlisi Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde çeyrek biletle kazanılacak ikramiyeye yakın bir para kazanacak...


HAFTANIN SÜPER LOTO SONUÇLARI 14 ARALIK

Umutları haftaya bırakan Süper Loto sonuçlarına göre kazanan numaralar şu şekilde;

5, 10, 19, 20, 38, 39

Süper Loto sonuçlarına göre 6. devir gerçekleşti. Umutlar haftaya kaldı. 5 bilen kişi sayısı 92 kişi olurken, kazandıkları ikramiye tutarı 8 bin 152 lira 60 kuruş. 4 bilen kişi sayısı 4 bin 899 kişi olurken, kazanılan ikramiye 164 lira 55 kuruş. 3 bilen kişi sayısı 98 bin 561 kişi oldu ve kazandıkları ikramiye 14 lira 10 kuruş.
super-loto-sonuclari-mpi


SÜPER LOTO İKRAMİYEMİ NEREDEN ALABİLİRİM?


(3) ve (4) bilenlerin ikramiyelerini bayiler,
(5) bilenlerin ikramiyelerini bayiler ve Milli Piyango İdaresi Şubeleri,
(6) bilenlerin ikramiyeleri Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce ödenmektedir.



SÜPER LOTO NASIL OYNANIR?


İdare tarafından düzenlenen, katılımcıların 1-54 sayı kümesi içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca ” oyun ” olarak da ifade edilen şans oyunudur.

Çekiliş özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir.

SÜPER LOTO'DA DEVİR KURALI

Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Süper Loto ve diğer şans oyunlarında belli bir devir kuralı vardır. Süper Loto'da devir kuralı basittir. Süper Loto çekilişinde altı bilen çıkana kadar ikramiye her hafta devir eder. Süper Loto'da devir sınırı yoktur. Süper Loto dışındaki Sayısal Loto, Şans Topu ve On Numara'da ise devir sayısı 3 hafta ile sınırlandırılmıştır. Bu oyunlarda 3 hafta devir eden ikramiyeyi takip eden haftada kazanan olmaz ise bir aşağıdaki bilenler arasında dağıtılır. Milli Piyango İdaresi'nin devir kuralı için yaptığı duyuru ise şu şekildedir;

"Sayısal oyunların oyun planları gereği; Sayısal Loto, Şans Topu ve On numara oyunlarında 4.kez büyük ikramiyeyi bilen olmaması halinde büyük ikramiye tutarı bir alt grupta ikramiye bilenlere dağıtılır. Süper Loto oyununda ise devir sınırlaması olmadığı için, altı rakamı doğru tahmin eden çıkana kadar devir devam etmektedir.

super-loto sonuclari

Bu nedenle Sayısal Loto oyununun 14/01/2017 tarihli 1053. hafta çekilişi sonucunda; 4.kez 6 bilen olmadığı için büyük ikramiye 5 bilenler arasında dağıtılmıştır.

Aynı şekilde daha önce de Şans Topu oyununun 01/08/2012 tarihli 581. hafta çekilişinde ve Sayısal Loto oyununun 26/03/2016 tarihli 1011. hafta çekilişinde 4. kez büyük ikramiyeyi bilen olmadığı için büyük ikramiye 5 bilenler arasında dağıtılmıştır."