Olay Esenyurt'ta İnönü Mahallesi Balina Caddesi'nde meydana geldi. Ellerini silah ve bıçak bulunan 3 gaspçı, Suriyeli Muaasap Faruk Al-Yasin'in evine girdi. İddiaaya göre  gaspçılar 19 yaşındaki gence silah doğrulttu. Tehditle bir araca bindirilen Al-Yasin Esenyurt'taki bir siteye gitti.

Daha sonra şüpheliler kaçırılan gencin Halep'teki ailesini arayarak 50 bin lira fidye istedi. Al-Yasin'e işkence yapan şüpheliler, bu görüntüleri aileye izletti. Çocuklarının kaçırıldığını öğrenen aile İstanbul Polisi'ne bilgi aktardı.
fidye-21

TUTULDUĞU YER BELİRLENDİ


Bu bilgi üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere timleri harekete geçti. Aile ile yapılan telefon  görüşmeleri incelendi. Şüphlilelerin Esenyurt İncirtepe  Mahallesi'nde bir sitede  olduğu anlaşıldı. Sitenin kamera kayıtlarından Suriyeli gencin tutulduğu adres belirlendi.

Kurtarılan rehine yakınlarına böyle sarıldı. Kurtarılan rehine yakınlarına böyle sarıldı.


Çalışmaların ardından adrese  operasyon düzenlendi. Düzenelenen baskınla Al-Yasin kurtarılarak ailesine teslim edildi. Şüpheliler Musab Elali, Hassan Zeydan ve Amma Derviş, gözaltına alındı.  Gözaltına alınan 3 şüpheli Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.