TALİMHANE'DE SERT MÜDAHALE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Talimhane'den Taksim Meydanı'na girmeye çalışan bir gruba polis müdahale etti.

1mayistalimhane8801Talimhane Caddesi'nden "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Meydanlar halka kapatılamaz" diye slogan atarak meydana gelen grup "Taksim yasağına hayır, yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart açtı. Polisle, pankartı vermek istemeyen grup arasında bir süre arbede yaşandı.  Polis göstericileri daha sonra yaka paça gözaltına aldı. Bu sırada bir gösterici ile polisin, aynı copunu çektiği görüldü.  Gözaltına alınanlardan bazıları slogan atmaya devam etti. Polis aracına bindirilen eylemciler emniyete götürüldü.

1mayistalimhane8803

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim Meydanı'nın kutlamalara yasaklanmasıyla birlikte günler öncesinden meydana getirilen bariyerler sabaha karşı belirlenen noktalara konuldu. TOMA'lar ve polis ekipleri ise meydandaki çeşitli noktalara konuşlandırıldı.

ŞİŞLİ'DE  POLİS VE PROTESTOCULAR ARASINDA KOVALAMACA

Şişli Esentepe Büyükdere Caddesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Taksim'e yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, grubu önce uyardı.

1mayissisli8801
Ancak yürüyüşte ısrar eden göstericiler polisin uyarılarına aldırmadı. Bunun üzerine polis ekipleri göstericilere boyalı mermilerle müdahale etti.

1malissisli8802
Ara sokaklara kaçan eylemcilerle polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Ara sokaklarda çok sayıda eylemci gözaltına alındı. Polisle göstericiler arasında kovalamaca sürüyor.

GAYRETTEPE'DE GAZLI MÜDAHALE

Gayrettepe'de toplanan grup, Taksim'e yürümek istedi. Grup, Mecidiyeköy'e geldiğinde polis müdahale etti. Biber gazıyla yapılan müdahale sırasında grup üyeleri ara sokaklara kaçtı. Müdahale ara sokaklarda da sürdü. Çok sayıda kişi gözaltına alındı

İLK İKİ GÖZALTI TAKSİM'DE


Mücadele Birliği üyesi 2 kadın saat 08.45’te Taksim Meydanı’nda üzerinde, “Mücadele Birliği. Fabrikalar tarlalar siyasi iktidar her şey emeğin olacak” yazılı pankart açtı.

 

taksim-protesto-1

Gösteriye ilk müdahaleyi trafik polisleri yaptı. Pankartı toplayan polisler, diğer polislerin de gelmesiyle kadınları gözaltına aldı.
taksim-protesto-2Gözaltına alınan iki kadın polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

BEŞİKTAŞ'TA 10 GÖZALTI

besistas1mayisiha8802

Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Barbaros Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, önce Beşiktaş Meydanına, ardından da Taksim'e yürümek istedi.

 

besiktas880iha
1mayisbesiktasdha880Grubu uyaran polis, yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirtti. Buna rağmen yürümekte ısrar eden gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan göstericiler, çevik kuvvet minibüsüne götürüldü.

MEYDANA ÇIKAN YOLLAR ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Güvenlik önlemleri kapsamında Taksim'e çıkan yollar saat 05.00'ten itibaren kademeli olarak trafiğe kapatılmaya başlandı. Araçlar ise daha önceden belirlenen diğer güzergahlara yönlendirildi.

taksim-meydani-1

 

DHA