Tercih sonuçları MEB'in e-Okul sistemi üzerinden yayınlandı. Tercih sonuçlarının ardından yeni başvurular için 2. nakil dönemi kontenjanları da ilan ediliyor. TEOG nakillerinin ilk başvurularında istedikleri liseye geçiş yapamayanlar ikinci başvurulardan faydalanmaya çalışlacak. TEOG 2. nakil başvurularıyla ilgili tüm işlemler e-Okul üzerinden yapılacak.

İLÇEDEKİ TÜM OKULLARIN LİSTESİ NASIL GÖRÜNÜR

E-Okul nakil ve kontenjan işlemi listesinde ilçedeki tüm kontenjan müsaitliği olan okulları görmek için, konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

Nakil tercihleri için sonuç günü geldi. Nakil olmak istedikleri okula başarıyla nakledilip nakledilmediklerini öğrenecek olan öğrenciler MEB'ten nakil sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu ve beklenen sonuçlar MEB tarafından açıklandı. TEOG ikinci nakil işlemleri ise bu sonuçların açıklanmasının ardından yeni kontenjanlara göre başlayacak.

TEOG NAKİL SONUÇLARI E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİ

NAKİL BAŞVURUSU İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

TEOG 2. NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ VE MEB TEOG TAKVİMİ

TEOG nakil işlemleri için önemli tarihler şu şekilde, 8 Eylül tarihine kadar TEOG heyecanı devam edecek…

21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması

28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

NAKİL BAŞVURUSU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1.ADIM: Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2.ADIM: Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM: Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM: Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.