ÖSYM'nin sitesini sık sık ziyaret eden üniversite adayları tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Tercih sonuçlarına göre okuyacakları okul belli olacak olan öğrenciler geleceklerini etkileyecek bu haberi sabırsızlıkla bekliyor. LYS sonuçlarının ardından geçtiğimiz günlerde başlayan üniversite tercihleri 26 Temmuz 2017 tarihine kadar sürdü, peki şimdi sonuçlar ne zaman açıklanacak?

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANCAK?

ÖSYM’nin sonuçları ağustosun ilk haftasında yayınlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos tarihinde açıklanan sonuçların, bu sene geçtiğimiz seneye göre daha erken bir tarihte açıklanması bekleniyor. Önceki sınavlarda olduğu gibi LYS yerleştirme sonuçları da ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. LYS tercih sonuçları açıklandığı zaman ilgili linke tıklayarak açılan sayfadan T.C. kimlik numarası/YU numarası ve şifre girilerek kontrol edilebilecek.

EN ÇOK KAYIT YPAILAN FAKÜLTELER HANGİLERİ?

Eğitim Uzmanı Aladdin Dinçer, 2016-17 öğretim yılında en çok yeni kayıt yapılan fakültelerin iktisadi idari bilimler ve işletme, edebiyat ve fen edebiyat, sağlık bilimleri ve tıp, mühendislik, mimarlıklar ve doğa bilimleri, eğitim, ilahiyat ve İslami İlimler, hukuk fakülteleri olduğunu söyledi. Dinçer, yüksekokullarda ise sağlık ve spor ve uygulamalı bilimler, meslek yüksekokullarında da meslek yüksekokulları, sağlık, sosyal ve teknik meslek yüksekokullarının tercihte ilk sıralardaki koruduğunu belirtti.

[old_news_related_template title="30 bine yakın yardımcı doçentin akıbeti ne olacak?" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcı doçentlikle ilgili açıklamalarını değerlendiren MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkut, yardımcı doçentliğin dünyanın her tarafında uygulanan bir sistem olduğunu belirterek, “Türkiye'nin esas sorunu öğretim üyesi eksikliğidir” derken, ÖGESEN Başkanı Dr. Özkoçak ise “Cumhurbaşkanı'nın verdiği talimat üzerine yardımcı doçentlik kalkacak. 30 bine yakın yardımcı doçentin geleceği de araştırma görevlilerinin akıbeti aynı olmamalı” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/ogretimuyesi_suhtter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/30-bine-yakin-yardimci-docentin-akibeti-ne-olacak-1948906/"]