Hastanede yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün, PKK'lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen giderek güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı.

Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada terörist kurşunlarına hedef oldu.

 

ÇATIŞMA SESLERİ KAMERADA

Çatışmanın çıktığı Maçka´nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı Mevkii'nde duyulan silah sesleri bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Silah seslerinin 15 dakika boyunca çevrede duyulduğu belirtildi.

[caption id="attachment_1969505" align="alignnone" width="880"]15 YAŞINDAKİ EREN BÜLBÜL'ÜN YAKINLARI ÖLÜM HABERİ SONRASI HASTANE ÖNÜNDE FENALIK GEÇİRDİ. 15 YAŞINDAKİ EREN BÜLBÜL'ÜN YAKINLARI ÖLÜM HABERİ SONRASI HASTANE ÖNÜNDE FENALIK GEÇİRDİ.[/caption]

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislerin izinleri iptal edildi. Maçka İlçesi'ne çok sayıda takviye polis ekibi sevk edilirken ilçenin tüm giriş çıkışları tutuldu.

[caption id="attachment_1969506" align="alignnone" width="880"]EREN BÜLBÜL EREN BÜLBÜL[/caption]

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Acil servis önünde fenalaşan aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de hastane önünde güvenlik önlemi aldı.

[caption id="attachment_1969507" align="alignnone" width="880"]15 YAŞINDAKİ EREN BÜLBÜL'ÜN YAKINLARI ÖLÜM HABERİ SONRASI HASTANE ÖNÜNDE FENALIK GEÇİRDİ. 15 YAŞINDAKİ EREN BÜLBÜL'ÜN YAKINLARI ÖLÜM HABERİ SONRASI HASTANE ÖNÜNDE FENALIK GEÇİRDİ.[/caption]

Çatışmada yaralanan diğer yaralı askerin tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

[caption id="attachment_1969508" align="alignnone" width="880"]15 YAŞINDAKİ EREN BÜLBÜL'ÜN YAKINLARI ÖLÜM HABERİ SONRASI HASTANE ÖNÜNDE FENALIK GEÇİRDİ. 15 YAŞINDAKİ EREN BÜLBÜL'ÜN YAKINLARI ÖLÜM HABERİ SONRASI HASTANE ÖNÜNDE FENALIK GEÇİRDİ.[/caption]

ŞEHİT ASTSUBAY, DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan astsubay başçavuş 41 yaşındaki Ferhat Gedik´in Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Ferhat Gedik'in yarın, doğum gününde toprağa verileceği belirtildi.

resimid_3807959

Astsubay başçavuş Ferhat Gedik´in şehit olduğu haberini İskenderun İlçesi Bekbele Mahallesi'ndeki ailesine Kaymakam Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ile görevli askerler verdi. Acı haberi alan baba Ahmet Gedik ile annesi Hatice Gedik fenalık geçirdi. Rahatsızlanan baba Ahmet Gedik, hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ferhat Gedik´in şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları da Türk bayraklarının asıldığı şehit evine akın etti.

[caption id="attachment_1969658" align="alignnone" width="880"]TRABZON'DA ŞEHİT OLAN ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ FERHAT GEDİK'İN EVİNE ÇOK SAYIDA KİŞİ GELDİ. TRABZON'DA ŞEHİT OLAN ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ FERHAT GEDİK'İN EVİNE ÇOK SAYIDA KİŞİ GELDİ.[/caption]

 

2 ÇOCUK BABASIYDI

Ailenin 5 çocuğundan biri olan şehit astsubay başçavuş Ferhat Gedik´in Cemile Gedik ile evli olduğu, çiftin, 16 yaşında Alp Koray ve 9 yaşında Perizat Kayra isminde 2 çocuklarının bulunduğu ifade edildi.

[caption id="attachment_1969663" align="alignnone" width="880"]TRABZON'DA ŞEHİT OLAN ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ FERHAT GEDİK'İN EVİNE ÇOK SAYIDA KİŞİ GELDİ. TRABZON'DA ŞEHİT OLAN ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ FERHAT GEDİK'İN EVİNE ÇOK SAYIDA KİŞİ GELDİ.[/caption]

 

YARIN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Bu arada, Şehit Ferhat Gedik'in yarın doğum günü olduğu belirtildi. Astsubay başçavuş Gedik´in doğum gününde, ilçede düzenlenecek törenle toprağa verileceği kaydedildi.

resimid_3807147

MAÇKA'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA 'TÜRK TARIK' İZİ

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bugün biri sivil 2 kişinin şehit edilmesi ve bir güvenlik görevlisinin de yaralanması olayını gerçekleştiren terörist grup deşifre edildi.

Son yıllarda Karadeniz'de, özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde saldırılarını sıklaştıran terör örgütü PKK’nın bölgede bulunan grupları ve sorumluları biliniyor. Bu grupların başında ise “Türk Tarık” kod adlı Barış Öner ve “Cudi Zaza” kod adlı Mehmet Yakışır bulunuyor.

 

resimid_3807146

‘Yeşil liste’ olarak bilinen arananlar listesinin en başında yer alan, başına 1 milyon TL ödül konan Artvin’in Şavşat ilçesi nüfusuna kayıtlı ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner, geçtiğimiz yıl 25 Ağustos tarihinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin'in Şavşat ilçesindeki konvoyuna saldırı düzenlenmesi emrini verdiği ve saldırıyı bizzat yönettiği biliniyor. Eli kanlı teröristin yaklaşık bir yıl sonra bu kez Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör olayında parmağı olduğu belirtiliyor.

AJANSLAR