Sözcü’yü yok etmek amacıyla başlatılan algı operasyonu sonrası gözaltına alınan arkadaşlarımız Mediha ve Gökmen 26 Mayıs’ta getirildikleri Çağlayan Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ iftirasıyla suçlanan arkadaşlarımız yaptıkları savunmada hiçbir suçlamayı kabul etmezken, 8. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı verildi. Karar sonrası Mediha Olgun, Bakırköy Kadın Cezaevi’ne, Gökmen Ulu da Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Yaşanan haksızlık sonrası Türkiye genelinde büyük bir tepki oluşurken, o günden bu yana tutuklu bulunan arkadaşlarımız Gökmen ve Mediha için destek bir an eksik olmadı. Şimdi tüm Türkiye arkadaşlarımızın serbest kalacağı günü merakla bekliyor.
mediha-ve-gokmen-destek

MEDİHA 19 MAYIS SABAHI GÖKMEN İSE AKŞAMINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI


Arkadaşımız Sözcü gazetesi İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun, 19 Mayıs sabahının erkek saatlerinde gözaltına alınarak Vatan Emniyet Müdürlüğü binasına götürülmüştü.

Aynı günün akşamında ise İzmir Muhabiri Gökmen Ulu, İzmir’deki evinde gözaltına alındı ve oradan İstanbul’a getirildi.

GÖZALTINA ALINAN GÖKMEN ULU YOLA ÇIKMADAN ÖNCE EŞİ BURCU ULU'YA SARILDI... GÖZALTINA ALINAN GÖKMEN ULU YOLA ÇIKMADAN ÖNCE EŞİ BURCU ULU'YA SARILDI...


SÖZCÜ gazetesine yönelik yapılan algı operasyonuyla hakkında gözaltı kararı verilen gazetemiz Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli ise 22 Mayıs günü, İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na giderek soruşturmayı yürüten savcı Asım Ekrem’e ifadesini vermişti.

26 MAYIS GÜNÜ İKİ ARKADAŞIMIZ TUTUKLANDI


3 arkadaşımız 26 Mayıs günü Çağlayan Adliyesi’ne getirildi.

mediha-yonca-gokmen-adliye

Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda CHP’li vekil ve dernek yöneticisi arkadaşımıza destek olmak için adliye bahçesinde bir araya geldi.

Önce savcılık tarafından ifadeleri alınan 3 arkadaşımız ardından tutuklama talebiyle İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme Mediha Olgun ve Gökmen Ulu için tutuklama karar verdi, Yonca Yücekaleli’yi serbest bıraktı.