Nil SOYSAL

Dünyagöz Hastanesi’nden Oküloplasti Cerrahisi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İskender Alkın Solmaz, göz kapağı ameliyatlarının tüm dünyada yükselen trend olduğuna dikkat çekti. Erkeklerin de büyük ilgi gösterdiği göz kapağı ameliyatlarının, Avrupa ülkelerinde en çok yapılan ameliyatlar olduğunu belirten Op. Dr. Solmaz, “Türkiye’de ise birincilik burun ameliyatında. Ama göz kapağı ameliyatlarına olan talep de giderek artıyor. Şu anda burun estetiğinden sonra Türkiye’de de en çok yapılan estetik amaçlı ameliyat göz kapağı ameliyatı oldu” dedi. Op. Dr. Solmaz, şöyle konuştu:

10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR

“Estetik ameliyatlar eskiden bölgelere göre farklılık gösterirdi. Örneğin Kuzey Avrupa ülkelerinde meme, Ortadoğu ve Türkiye’de burun ameliyatları en çok yapılan estetik ameliyatlardı. Fakat son yıllarda durum biraz değişti. Göz kapağı estetiğine olan talepte ciddi artış gözlemliyoruz. Hatta Avrupa genelinde bugün en çok yapılan ameliyatların başında göz kapağı ameliyatları geliyor.”

02dotor1-20cm

Göz kapaklarındaki sarkmaların görme bozukluklarında önemli rol oynadığına da dikkat çeken Op. Dr. İskender Alkın Solmaz, “Göz kapağı ameliyatları ile hem görme bozukluklarını düzeltiyoruz hem de 10 yaş genç bir görünüm elde edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Göz kapağı ameliyatlarının, estetik amaçlı planlansa bile, asla tek başına bir estetik ameliyat olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Op. Dr. İskender Alkın Solmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

s2dikolan20cm AVRUPALILAR KENDİLERİNİ TÜRK DOKTORLARA EMANET EDİYOR...                                                                                  Dünyagöz’ün Amsterdam’da açılan hastanesinde her hafta göz kapağı ameliyatları yapan Op. Dr. Solmaz, “Eskiden bu ameliyatı olmak için Avrupalı hastalarımız Türkiye’ye geliyorlardı. Şimdi artık hem Türkiye’de hem de Avrupa’da kendi hastanelerimizde bu ameliyatları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.


 

NEDENİ ARAŞTIRILMALI

“Göz kapaklarındaki sarkmalar, göz altı torbaları ya da iki göz arasındaki simetrinin bozulması insanları şekil bozukluğu olarak rahatsız etse de bunun altında yatan neden mutlaka araştırılmalı. Bazı durumlarda bu şekil bozuklukları bir başka hastalığın habercisi olabilir. Biz bu tür estetik kaygılarla başvuran hastalarımıza ilk önce ayrıntılı bir göz muayenesi yapıyoruz. Çünkü bu dokular hep birbiriyle iç içe olan yapılardır. Örneğin; göz kapağımda torbalar var, yorgun görünüyorum diye gelen hastalarda bizim göz tansiyonu ve glokom tanısı koyduğumuz çoktur. Gözüm simetrik değil diye gelen hastada altta yatan bir tiroit tespit ettiğimiz de çok olmuştur. Dolayısıyla bu yapıları gözle değerlendirip, ona göre müdahale etmek hayati derecede önemlidir.”