"CİNNET GETİRDİM, GELİN BENİ ALIN"

ankara-asilsiz

Ankara'da alkollü bir şahıs, polisi arayarak eşini ve çocuklarını öldürdüğünü söyledi. Şahsın kendini ihbar etmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri kısa sürede adrese intikal etti. Filmlerdeki kareleri aratmayacak bir tatbikatla, M.A.’yı teslim almak için harekete geçen polis ekipleri, şahısla irtibata geçti. Şahsın ateş açma ihtimaline karşı bekleyişe geçen polis ekipleri, çelik yelekli bir şekilde evin etrafını sardı. Özel Harekat ekipleri, kısa süre sonra zırhlı polis aracı eşliğinde adrese geldi. İkamete operasyon yapan ekipler, koçbaşı ile kapıyı kırarak daireye girdi. Ancak içeri girdiklerinde tek başına yaşayan ve alkolden sızmış olan M.A. ile karşılaştı. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine herkes rahat bir nefes aldı.

ÖLDÜRDÜĞÜ SEVGİLİSİYLE 5 SAAT DOLAŞTI... "HATIRLAMIYORUM"

ceset

Gaziantepli işadamı 38 yaşındaki Cuma Pancar, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi 31 yaşındaki Arzu Gültekin'i lüks otomobilde tabancayla başına 2 el ateş edip, öldürdü. Pancar sevgilisinin cesedini arabadan indirmeden şehirde 5 saat boyunca dolaştı. Bu sırada onu kentte dolaşırken kanlı ve camı kırık aracı görenler, polise haber verdi. Polis ihbardan iki saat sonra zanlıyı buldu ve gözaltına aldı. Emniyette ilk ifadesi alınan Cuma Pancar'ın, yemek yedikten sonra kendisinden ayrılmak isteyen Arzu Gültekin'e otomobilde tabancayla ateş ettiğini, ancak sonrasını hatırlamadığını söylediği belirtildi.

'ÇAKAL KARLOS' DAVASI

cakar-karlos

İzmirli şair, yazar ve heykeltıraş Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, yaptığı eylemlerle 1980’li yıllarda dünyaya adını duyuran ve hayatı filmlere, kitaplara konu olan "Çakal Carlos" lakaplı Ilich Ramirez Sanche’in büstünü yaptı. Işıkhan, 2014 yılının Haziran ayında Venezuela Devrim Müzesi’nde sergilenmek üzere yaptığı Çakal Carlos heykelini PTT Kargoya teslim etti. İddiaya göre 3 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen kargo şirketi 16 kilogram ağırlığında olan büstü Venezuela’da ilgili yere ulaştıramadı. Uzun bir süre kargo kurumu ile resmi yazışmalar yaparak heykelinin geri gelmesini bekleyen Işıkhan, hiçbir sonuç alamayınca konuyu yargıya taşıdı.Hakim, Venezuela Posta İdaresinden gelen evrakların çevirisinin yapıldıktan sonra incelenmesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Heykelin bulunarak kendisine iade edilmesini istediğini, aksi halde maddi ve manevi tazminat talep etiğini söyledi.

"MAHALLEDEKİ BÜTÜN EVLERİ SOYACAĞIM" / "MAHALLECEK SENİ BEKLİYORUZ"

antalya-hirsiz

Antalya’da hırsızın bir eve girip ‘tüm mahalleyi soyacağım’ şeklinde yazı bıraktığı dedikodusu, mahalleliyi ayağa kaldırdı. Mahalleliler, hırsıza sokaklardaki duvarlara ve elektrik direklerine ‘Ey hırsız! Mahallecek seni bekliyoruz’ yazarak cevap verdi. Tepkili olan mahalleli 1 haftadır ellerinde sopayla nöbet tutuyor.

Hırsızı gördüğünü söyleyen Hülya Kurak "Mutfaktaydım, siyah saçlı birisini gördüm ve çok korktum. Mahallede çok hırsızlık oluyor. Kapının önünde kürek koydum ve bekliyorum. Gelirse dalacağım, kafasına vuracağım” dedi. Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu ise, yayılan dedikoduyla ilgili, “Bir kişi kuyuya taş atıyor, herkes onun peşinden gidiyor. Polise gidemiyorlar, korkuyorlar hemen yazıya döküyorlar. Ne kadar çok başvuru olursa mahallede o kadar ekip dolaşır” dedi.

"2 KİŞİ ÖLDÜRDÜM, 2 GÜN SONRA ÖĞRENDİM"

bonzai

Bursa'da aynı gecede 20 yaşındaki Hamza Arslan ile 47 yaşındaki Mevlüt Morkoç'u bıçakla öldüren 23 yaşındaki Samet Şut, mahkemedeki ifadesinde ilginç ama bir o kadar trajik şeyler söyledi. Şut: Hakim bey ben 8 yıldur uyuşturcu kullanıyorum. Olay günü bonzai ve metamfetamin almıştım. İki kişiyi öldürdüğümü iki gün sonra kendime gelip yolda yürürken bir arkadaşımdan tesadüfen öğrendim. Babamı aradım. Sonra polise gidip teslim oldum. Keşke onlar beni öldürseydi.

SURİYE'DE KUTLAMA YAPANLAR, ŞANLIURFA'DA BABA VE OĞLU YARALADI

ceylanpinar

Büyük çoğunluğunun terör örgütü PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka kentinin DEAŞ'tan temizlediğini duyurmasının ardından Türkiye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'ne komşu Resulayn ve Akçakale İlçesi'ne komşu Telabyad İlçesi'nde de kutlamalar yapıldı. Resulayn'daki kutlamalar sırasında ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar, Ceylanpınar'da evlerinin damında oturan Abdulkadir Büyük'ün parmağına ve oğlu Yunus Büyük'ün bacağına isabet etti. Yaralanan baba ve oğlu, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan baba ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İKİ GRUP ÇATIŞTI, 6 OTOMOBİL VE 5 İŞ YERİ ZARAR GÖRDÜ

catisma

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada ölen yada yaralanın olmazken, 6 otomobil ve 5 işyeri zarar gördü. Olay gece saatlerinde Hasan Çelebi Mahallesi Rüştü Küçükömer Caddesi'nde meydana geldi. Kimlkleri belirlenemeyen iki grup arasında bilinmeyen nedenle silahlı çatışma yaşandı. Tüfek ve tabancaların kullanıldığı çatışmada birbirilerine rasgele ateş eden gruplar, olay yerinden uzaklaşırken park halinde bulunan 6 otomobil ve 5 işyeri kurşun ve fişeklerin hedefi oldu. Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis ve zırhlı araç sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri çok sayıda boş fişek ve kovan fişeklerin yanı sıra 1 adet de şarjör buldu.