CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin Yıldırım, "2017 dünyada kriz var. Türkiye 2017'nin ilk 4 ayında yüze 5 büyümeyi gerçekleştirdi. Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sırada geliyoruz. Türkiye'yi sağa sola başka ülkelere şikayet etmek için yollara düşenler, Türkiye'de yaşanan gerçeği de görsünler. Dünya alkışlıyor Türkiye yüzde 5 büyüyor, ihracatı artıyor, en büyük havalimanını, en uzun tünellerini yapıyor diye kıskananlar, bir yanda. Bir yanda da Türkiye'yi başkalarına şikâyet eden siyasetçiler var. Takdiri milletimi bırakıyorum. Aziz milletimiz her şeyi görüyor. Hiç merak etmeyin yarınımız bugünden daha güzel olacak" dedi.

Dünkü Diyarbakır ziyaretine değinen Yıldırım, "Dün Diyarbakır'daydım gece yarısından sonra Lice'ye geçtik. Lice'de 10 bin Mehmetçik, polis, jandarma gece operasyondaydı. Operasyon yapan bu askerlerimiz, polislerimiz ile birlikte olduk sahur yaptık. Bu hava meydanını biz yapıyoruz kıskananlar var. Kıskanma kardeşim fazla çalış senin de olsun, ister kıskansınlar ister kısmasınlar arkamızda dünyanın en büyük eseri yükseliyor. Bu eser Türk milletinin azmini, gücünü, kararlığını ve geniş vizyonunu gösteriyor" dedi.

 

"GEZİ OLAYLARINDA BURANIN YAPILMAMASI İÇİN İSTANBUL'U BİRBİRİNE KATMADILAR MI?"

Yıldırım, "Niye Türkiye ile uğraşıyorlar. Arkasındaki sebebi düşünmenizi istiyorum. İstiyorlar ki Türkiye büyük projeleri gerçekleştirmesin. Hatırlayın Gezi olaylarında buranın yapılmaması için İstanbul'u birbirine katmadılar mı? Türkiye'nin her yerinde kargaşa çıkarmadılar mı? Havalimanını, köprüyü, tünelleri yapmayın. Bu ne demek? İş, aş olmasın. Memleketimiz ileriye gitmesin. Sürekli sorunlar ile uğraşsın dursun. Türkiye buna layık değil. Kim ne derse desin 80 milyon vatandaşımızın hedefini, vizyonunu gelecek umutlarını, hayallerini gerçeğe dönüştürmek bizim için en önemli görevdir. Bu görev için buradayız" diye konuştu.

"BU HAVALİMANI HAVACILIKTA DÜNYANIN MERKEZİ OLUYOR 200 MİLYON YOLCUYA ÇIKACAK"

Türkiye'nin havacılık sektöründe geldiği noktaya vurgu yapan Yıldırım, "Bu havalimanı 200 milyon yolcuya çıkacak. Dünyanın doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden gelenler burada buluşacak. Burası bir buluşma vedalaşma merkezi haline gelecek. İstanbul havacılıkta dünyanın merkezi oluyor. Son 15 yılda hava yolu halkın yolu haline geldi. Türkiye ortalama büyümesi yüzde 6 civarında olduğu halde, Türkiye'de 2002'den beri her yıl havacılık yüzde 15 büyüdü. 3 kat. Onun için iç ve dış hatlarda toplam 33 milyon yolcu taşınırken bu gün bu sayı 200 milyona yaklaştı. Türkiye, havacılıkta nerden nereye geldiğini görüyoruz. Türkiye dünya havacılık sektöründen aldığı pay yüzde yarımın altındaydı. Şimdi yüzde 2'ye yaklaşmış durumda. Bu da gösteriyor ki Türkiye dünya havacılığının merkezi olmayı hak ediyor. Bu bir vizyon işidir geleceği görecek ona göre proje yapacaksın biz gördük. Bu kararı verirken bize acımasızca saldırdılar. Ne dediler; 'Türkiye dünyanın niye en büyük havalimanını yapıyor?' Başka işimiz yok mu? Bu kadar büyük projelere ne gerek var? Bizim elden aşağı neyimiz var? Biz imparatorluk geleneğinden geliyoruz çok değil 100 yıl önce dünyanın bir numaralı ülkesiydik. Ülkemize, milletimize güvenimiz kaybetmeyeceğiz. Geçmişimiz, şanımız, şerefimizdir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN İTİBARINA 15 YIL İÇİNDE İTİBAR KATTIK"

Yıldırım, "Gençlerimize daha güzle bir ülke emanet edeceğiz. Onların dağa çıkıp terörden genç yaşta yok olmaları değil bu ülkenin kalkınması için bu eserleri yapıyoruz. Türkiye'nin itibarına 15 yıl içinde itibar kattık. Bölgede ve dünyada sözü dinlenen kararları dikkate alınan bir Türkiye var. Bu hepimizin gururu birlikte sahip çıkmalıyız" dedi.

"GEÇEN SENE BİR DARBE GELDİ. ŞİMDİ HESABINI VERİYORLAR, BUNDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR. VARSIN OLSUNLAR"

Yıldırım, "Geçen sene bir darbe geldi. O darbeyi milletçe bir olduk beraber olduk darbecilere darbeyi vurduk. Şimdi hesabını veriyorlar, verecekler. Bundan rahatsız olanlar var. Varsın olsunlar" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ SAĞA SOLA BAŞKA ÜLKELERE ŞİKAYET ETMEK İÇİN YOLLARA DÜŞENLER VAR"

CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin Yıldırım, "2017 dünyada kriz var. Türkiye 2017'nin ilk 4 ayında yüze 5 büyümeyi gerçekleştirdi. Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sırada geliyoruz. Türkiye'yi sağa sola başka ülkelere şikayet etmek için yollara düşenler, Türkiye'de yaşanan gerçeği de görsünler. Dünya alkışlıyor Türkiye yüzde 5 büyüyor, ,ihracatı artıyor, en büyük havalimanını, en uzun tünellerini yapıyor diye kıskananlar, bir yanda. Bir yanda da Türkiye'yi başkalarına şikâyet eden siyasetçiler var. Takdiri milletimi bırakıyorum. Aziz milletimiz her şeyi görüyor. Hiç merak etmeyin yarınımız bugünden daha güzel olacak" açıklamasında bulundu.

"İNŞALLAH ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ BU SORUNLARDAN DA KURTULACAK"

Yıldırım, "İnşallah ülkemiz ve bölgemiz bu sorunlardan da kurtulacak. Ülkemizin başını ağrıtan bu terör belası da kararlı duruşumuz, etkin mücadelemiz ile sonlanacak. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye'ni önü açık, geleceği aydınlıktır buna adım kadar inanıyorum" dedi.