Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın moderatörlüğünü yaptığı, Halk TV ve sozcu.com.tr'den canlı olarak yayınlanan Halk Arenası'nın konuklarından olan SÖZCÜ Avukatı Celal Ülgen, gazetemize yönelik yapılan algı operasyonu ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Ülgen yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"İçinde bulunduğumuz süreçte, Ergenekon ve Balyoz davalarından sonra en büyük hukuk tutulmasını yaşıyoruz. Hukuk tutulması diyorum, güneş tutulması gibi bizi karartan bir sürecin içerisine girdik.

Özellikle bu ülkede Atatürk geçmişi, düşüncesi ve ayak izi var. Yargıçların bağımsızım dememeleri bizi çok üzüyor. Yargıçlardan hukuku savunmalarını bekliyoruz. Devletin resmi ideolojisine de yandaş değilim, bağımsız yargıcım diyecek yargıçlara ihtiyacımız var.

KORKU İMPARATORLUĞUNA BAŞKALDIRDI

Fakat böyle mi gerçek? Hayır. Ergenekon ve Balyoz'da çokça yaşadık. Onurlu hakimler çıktı. Oktay Kuban çıktı. Yüzlerce komutanı serbest bıraktı. Bakın korkmayan kim var derseniz, Oktay Kuban korkmuyor. Cemaatin en korkunç olduğu dönemde korku imparatorluğuna başkaldırdı.

O DÖNEMDE BAŞKALDIRMAYANLAR BUGÜN SUSANLARDIR

O dönemde Gülen'e başkaldırmayanlar o gün sessiz kaldıkları için bugün susuyorlar. Yargıçlardan istediğimiz şey hiç kimsenin adamı olmasınlar. Hukukun sesi olsunlar. Gördüklerini karara bağlasınlar, olması gerekeni istiyoruz.

SÖZCÜ'ye gelecek olursak... Nerede görsem kumpasçıyı FETÖ'cüyü gözünden tanırım. FETÖ'cünün, FETOŞ'un olduğu yerde Celal Ülgen olmaz.

"KANINI KESSENİZ..."

SÖZCÜ bu nedenle bizim kutsalımızdır, inancımızdır, onurumuzdur. Kutsalımızla oynuyorlar. SÖZCÜ'den FETÖ'cü çıkar mı? Kanını kesseniz Atatürk yazısı çıkar, yurt sevgisi çıkar. Kim açardı köşelerini Uğur Dündar'a... Bekir Coşkun'a... Yılmaz Özdil'e...

İktidar bu arkadaşların yazdıkları gazeteleri baskı altında tutuyordu. SÖZCÜ'nün bir özelliği; gazete çıkarmaktan başka bir iş yapmıyor, devletten ihale almıyor, faize para vermiyor. Özgür bağımsız kendine ve yazarlarına güvenen bir gazete.

"KRİPTO FETÖ'CÜLERİN HAREKETİDİR"

SÖZCÜ'ye yapılan operasyon kripto FETÖ'cülerin yaptığı harekettir. Sadece yargıç ve savcılar için demiyorum. Onlar bir yerden korkuyor olabilirler. SÖZCÜ'nün bu operasyona uğraması için medyada kripto FETÖ'cüler girişimlerde bulundular. Burak Akbay'ın Gülen'ib karşısında durduuğu fotoğrafını koydular ne zaman tutuklanacak dediler. Başvuru yaptık, erişimi engelleme istedik. Kabul etmediler.

Fotomontaj olduğu anlaşılıyor. Gözler farklı yerlere bakıyor. Görüntüden çıkarılan Ekrem Dumanlı'dır.

BUNA KUMPAS DENMEZ Mİ?

Fotoğrafı görür görmez "Kökünü bulurum" dedim. Fethullah Gülen görseller yazın yayınlanmış fotoğrafları göreceksiniz. Eğer Burak Akbay'la çekilmiş fotoğraf bulamıyorsanız buna kumpas denmez de ne denir? Fehmi Koru'nun fotomontajsız fotoğrafı var. Hüseyin Gülerce'nin isterseniz var. Böyle olunca kumpas yapmayı kafanıza koymuşsanız elbette bunu yapacaksınız.

Gülen'le SÖZCÜ amansız bir mücadeleye girmiştir. Vergi dairesinden sorumlu olanlar 11 milyon lira vergi cezaları yazmışlardır. Bunu yazanlar FETÖ'den tutuklu. Cezavinde olanlar, SÖZCÜ FETÖ'cü ise neden ceza yazsınlar?

Gülen 30 yakın dava açmıştır; İnsaf edin. Bir savcı hukukçu bunu nasıl görmez.

Mediha'ya Gökmen'e gelmek istiyorum.. Emniyet binasında tanıdım. Tutuklama kararı verildikten sonra kendilerine olan güvenlerini gördüm. Cesurdular diktiler. Bu bedeli ödemeye hazırız dediler. Açık bir direniş gördüm" ifadelerini kullandı

[old_news_related_template title="Gökmen Ulu'dan duygusal mektup!" desc="Tutuklu olarak cezaevinde bulunan SÖZCÜ muhabiri Gökmen Ulu'nun yazdığı duygusal mektup, Duayen Gazeteci Uğur Dündar tarafından canlı yayında okundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/i-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gokmen-uludan-duygusal-mektup-1888441/"]

[old_news_related_template title="Ülgen: SÖZCÜ'nün damarını kesseniz Atatürk yazısı çıkar" desc="Ekranların en çok izlenen programlarından olan Uğur Dündar yönetimindeki Halk Arenası bu hafta İzmir Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'ndan canlı yayınla ekranlara geliyor. Programda gazetemize yönelik algı operasyonu kapsamında 19 Mayıs’ta gözaltına alınan ve 26 Mayıs’ta tutuklanan muhabirimiz Gökmen Ulu ve İnternet Sorumlu Müdürümüz Mediha Olgun’un yaşadıkları anlatılıyor" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/basliksiz-7-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ulgen-sozcunun-damarini-kesseniz-ataturk-yazisi-cikar-1888394/"]

[old_news_related_template title="Uğur Dündar, Balık Lokantası'nda Burak Akbay ile ne konuştu" desc="Ekranların en çok izlenen programlarından biri olan Uğur Dündar yönetimindeki Halk Arenası, bu hafta İzmir Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'ndan canlı yayınla ekranlara geliyor. Programda Uğur Dündar nasıl SÖZCÜ gazetesine katıldığını, gazetemizin sahibi Burak Akbay ile ne konuştuğunu, tüm ayrıntılarıyla anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/basliksiz-6-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ugur-dundar-balik-lokantasinda-burak-akbay-ile-ne-konustu-1888365/"]