Vali Şahin "Polisimiz iğne ile kuyu kazdı. Kaçabilse yurt dışına kaçacaktı. Ancak kaçacak yer bulamadı. Devletimiz polisimizin gayretini gözardı etmeyecektir" diye konuştu.

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Reina saldırganı yakalandı, ajanslar gelişmeleri 'acil' koduyla geçti" desc="Reuters, Associated Press ve AFP'nin de aralarında bulunduğu uluslararası ajanslar, yılbaşı gecesi İstanbul'un ünlü eğlence mekânlarından Reina'da 39 masum insanı katleten Abdulgadir Masharipov'un yakalanmasını 'acil' koduyla dünyaya duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/abdulgadir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-reina-saldirgani-yakalandi-ajanslar-gelismeleri-acil-koduyla-gecti-1626217/"]

 

Vali Şahin süreçte vatandaşlarının duyarlılığına dikkat çekerek 2200 civarında ihbar yapıldığını ve önemli deliller elde edildiğini söyledi.  Şahin, Esenyurt'ta süregelen takipler sonunda 5 eve operasyon düzenlendiğini ve ve bu evlerden birinde saldırganın yakalandığını söyledi. "Evde saldırgan dışında bir Iraklı erkek ve farklı uyruklarda üç kadın gözaltına alındı. " diye konuşan Şahin, sanılanın aksine evde saldırganın 4 yaşındaki oğlunun bulunmadığını da ekledi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Vali: Reina saldırganı suçunu kabul etti" desc="Yılbaşı gecesi Reina'yı kana bulayan terörist İstanbul Esenyurt'taki bir site polisin başarılı takibiyle yakalandı. İstanbul Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü saldırgan ve operasyonla ilgili açıklama yaptı. Dünya basını Vatan Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayı canlı yayınlarla aktardı. Vali Şahin, ' Saldırgan Ocak ayında illegal giriş yapmış. DAEŞ ile alakası net' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/vatan-aciklama-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-reina-saldirgani-hakkinda-aciklama-1626536/"]

Saldırı gecesi tabiyki ona yardım edenler oldu. Bunlar sorgulama sonunda ortaya çıkarak diyen Şahin ' Terörist Ocak ayında ülkeye illegal giriş yapmış.DAEŞ ile alakası net. Bu tür operasyonlarda amacımız teröristi canlı ele geçirmektir. Karşı taraf da silah kullanmadığı için çatışma olmadı.  Evde silah ele geçirilmedi" diye konuştu. Şahin,  saldırı ile ilgili 50 kişinin gözaltında bulunduğunu ve bunlardan ikisinin tutuklandığını söyledi.