Şiddetli lodos ulaşımı etkiliyor, yola çıkacak olanlar "vapur seferleri yapılıyor mu?" sorusuna cevap arıyor. İstanbul çıkışlı birçok vapur seferinde aksaklıklar yaşanıyor. Vapur seferleri hakkında durmaksızın iptal haberleri geliyor. Fırtınayla beraber yerel olarak sağanak da etkili oluyor, Metoroloji sağanak konusunda özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası için uyarı yayınladı. Deniz seferlerinin yanında hava ulaşımında da aksaklıklar bulunuyor, İstanbul'da birçok uçuş iptal edildi...

İSTANBUL'A SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji'nin yayınladığı son dakika uyarısı şu şekilde; İstanbul radarından alınan verilere göre İstanbul genelinde devam eden sağanak yağışların İstanbul Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. İlgililerin ve vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA ULAŞIMI DA ETKİLENDİ! BİRÇOK UÇUŞ İPTAL...

Lodos´un ardından etkili olan yağmur nedeniyle Atatürk Havalimanı´nda iniş ve kalkışlar paralel pistlerden yapılmaya başlandı. Bu sebeple uçaklar kalkış için sıra beklerken, iniş yapmak isteyen uçaklar ise havada tur atmak zorunda kaldı. Yetkililer olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerde kısa süreli gecikmelerin yaşandığını duyurdu. Bu arada Türk Hava Yolları´nın bugün İstanbul´dan yapacağı Kars, Yüksekova ve Saraybosna seferleri karşı meydanlardaki görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı iptal ettiğini duyurdu.

HAREM-SİRKECİ VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ!

Harem-Sirkeci arabalı vapur seferleri, şiddetli lodos nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi. İstanbul'da şiddetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle Harem-Sirkeci arabalı vapur seferlerinin ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiğini açıkladı. İDO'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, "Harem-Sirkeci arabalı vapur seferlerimiz şiddetli lodos nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir" denildi.

ÇANAKKALE BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI!

Çanakkale Boğazı’nda etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak yağış nedeniyle, boğaz çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.
Kuvvetli fırtına ve sağanak yağış Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Dün gün boyu devam eden ve bu sabaha karşı fırtına ve sağanak yağışın etkisini arttırmasıyla birlikte boğazda görüş mesafesi azaldı.
Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi yetkilileri tarafından, boğaz trafiği saat 09.30’dan itibariyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.
Ayrıca telsiz kanalından gemi kaptanları bilgilendirildi. Boğaza girişi yapamayan gemiler demir bölgelerinde beklemeye başladı.
Havanın normale dönmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği belirtildi.

[old_news_related_template title="Günlerce göz gözü görmeyecek! Meteoroloji açıkladı..." desc="Geçtiğimiz hafta yurdun büyük çoğunda görülen kar yağışının ardından önümüzdeki hafta tüm yurt başka bir olayını yaşayacak. Meteoroloji'nin son dakika verilerine göre hafta başından itibaren Türkiye'nin büyük kısmında sis hadisesi yaşanacak. İşte yeni haftanın hava durumu tahminlerinden son detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/sis-son-dakika-hava-durumu-verileri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gunlerce-goz-gozu-gormeyecek-yeni-haftada-hava-durumu-nasil-olacak-meteorolojiden-son-dakika-haberleri-2126008/"]
METEOROLOJİ FIRTINA İÇİN UYARMIŞTIMarmara'da Pazar günü ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 10.12.2017 Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.Ege'de rüzgarın; 10.12.2017 Pazar günü ilk saatlerden itibaren Orta Ege'de güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 10.12.2017 Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.Batı Karadeniz'de rüzgarın; 10.12.2017 Pazar günü ilk saatlerden batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın aynı günün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.Doğu Karadeniz'in batısında rüzgarın; 10.12.2017 Pazar günü akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 11.12.2017 Pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 

Deniz ulaşımına Lodos engeli

İDO VE BUDO SEFERLERİNDE İPTALLER DEVAM EDİYOR

Marmara Bölgesi'nde lodos fırtınası etkili oluyor. Fırtına nedeniyle nedeniyle İDO ve BUDO feribot seferlerinde de iptaller devam ediyor. İDO 22, BUDO 16 seferini iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği sefer ve saatleri şöyle:

09.00 Pendik - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

09:00 Yalova - Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot

09:45 Yalova - Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot

09.45 Yenikapi - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

09.50 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

10.00 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot

10.00 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

10.20 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

10.30 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

11.00 Yalova - Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot

11.00 Pendik - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

11.45 Yenikapi - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

11.45 Yalova - Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot

11.50 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

12.30 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

12.50 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

14.30 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

14.50 Kadiköy-Yenikapi-Armutlu Tk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü

14.55 Yenikapi - Yalova Deniz Otobüsü

15.30 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

16.15 Yalova - Yenikapi Deniz Otobüsü

16.30 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

BUDO'nun iptal edilen sefer ve saatleri ise şöyle:

08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

08.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

08.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Büyükçekmece)

09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

09.00 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas)

09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

10.30 İstanbul (Büyükçekmece) - Bursa (Mudanya)

10.45 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

11.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

12.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

13.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

14.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

14.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas)

15.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

16.00 Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya)

16.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)