İstanbul Emniyeti'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün önemli bir operasyona imza attı. Halep'teki aileleri tarafından dilenci çetelerine aylık bin liraya kiralanan Suriyeli 36 çocuk ve 57 kişi kurtarıldı. Şebeke üyesi 12 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonla ilgili kurtarılan çocukların anlattıkları yaşanan dramı da ortaya koydu.

100 LİRA GETİRMEYENE İŞKENCE


İddiaya göre, şebeke üyeleri ailelerinden aylık bin liraya kiraladıkları çocuklara günlük hedefler verildi. Günlük 100 liranın altında para getirmeyen Çocuklar, hortumla dövülerek işkence gördü. Bununla yetinmeyen çete üyeleri, bu hedefi tutturamayan çocukları o gün aç bıraktı. Aç kalan arkadaşlarına yardım etmek isteyen çocuklarda cezalandırıldı.

AYAĞI KIRILDI


Çocuklara insafsızca davrandıkları ablaşılan çete üyelerinin, dilendirdikleri çocuklardan birinin ayağının kırıldığı da öğrenildi. Polisin tespitine göre, trafik kazası sonucu yaralanan çocuk hastaneye götürüldü. Şebeke üyeleri ayağı alçıya alınan çocuğu kaydı dahi yapılmadan, hastaneden kaçırdı. Daha sonra küçük çocuk iyileşme süreci beklenmeden dilenmesi için alçılı ayağı ile sokaklara gönderildi.

Alınan ifadelerle acımasızlığı biraz daha gün yüzüne çıkan çete ile ilgili çalışmaların sürdürüleceği ve soruşturmanın genişletileceği bilgisine ulaşıldı.

[old_news_related_template title="'Suriyeli dilenci çocuklar'ın arkasından dram çıktı" desc="Suriyeli çocukları zorla dilendiren bir şebekeye operasyon düzenlendi. Çocukların Halep'teki ailelerinden aylık bin Liraya kiralandığı ortaya çıktı. Suriyeli 36 çocuk ve 54 kişi kurtarırken, çete üyesi 12 şüpheli gözaltına alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/cocuk-sube.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/suriyeli-dilenci-cocuklarin-arkasindan-dram-cikti-2006758/"]