CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, kendisine acil olarak ABD'de tedaviye gitmesi gereken Türk vatandaşlarının taleplerini, önce ABD Kongre üyelerine, ardından da ABD Dışişleri Bakanlığı'na iletti.
ABD Kongresi'nden Türkiye dostluk grubu üyelerinden Alex Mooney ile iletişime geçen Özcan, Mooney'nin ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a mektup yazmasını sağladı.

FOTO:DHA - CHP'nin ABD Temsilcisi Özcan, ABD'de tedavi görmek zorunda olan acil hastalar için harekete geçti. FOTO:DHA - CHP'nin ABD Temsilcisi Özcan, ABD'de tedavi görmek zorunda olan acil hastalar için harekete geçti.


ABD Dışişleri Bakanlığı da CHP'nin ABD'deki temsilcisi Özcan ile bağlantıya geçerek, kendisine başvuran acil hasta Türk vatandaşlarının bilgilerini iletmesini istedi.

ABD'DEN ÜST DÜZEY ZİYARET


Ankara vize krizini, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen'in yarın Ankara'ya yapacağı ziyarette çözmek istiyor. AKP hükümetinin Washington'dan talebi, krizin aşılması için ortak bir komisyon kurulması.
Ancak Washington'dan bu konuda hala olumlu bir sinyal gelmediği ifade ediliyor. Diplomatik kaynaklar, Cohen'in ziyaretinin asıl amacının Suriye'deki durumu görüşmek olduğunu vurgulayarak, vize konusunun Amerikan tarafınca gündeme getirilmesinin beklenmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Türk tarafının konuyu gündeme getirmesi halinde ise, ABD heyetinin de başta FETÖ'den tutuklanan Papaz Brunson olmak üzere, Türkiye'de tutuklu Amerikan vatandaşlarının durumunu açabileceği ifade ediliyor.