Kemal Sunal başta olmak üzere birçok efsane isimle birlikte rol alan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Seyfettin Karadayı'nın 94 yaşında hayatını kaybetti.

880

Seyfettin Karadayı’nın ölüm haberini Şarkıcı Onur Akay duyurdu.

Instagram hesabından cenaze bilgilerini paylaşan Onur Akay, “O Yeşilçam’ın yaşayan en yaşlı ismiydi. Kemal Sunal’la 12 filmi olan ve 750 sinema filminde rol alan usta oyuncu Seyfettin Karadayı’yı, 94 yaşında kaybettik. “Artık veda etmek üzereyim. Mahsun Kırmızıgül’ün Beyaz Melek filminde hep yaşlı oyuncular vardı. Bende çok isterdim o filmde oynamak.” demişti. Değerli oyuncumuz, 11 Ağustos Cuma günü, Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Yeniköy Mezarlığı’na defnedilecek. Mekânı cennet olsun inşallah” notunu düştü.

1234

SEYFETTİN KARADAYI KİMDİR?

Seyfettin Karadayı Kara Harp Okulu mezunu olan Karadayı 70’li yıllardan itibaren 750’yi aşkın filmde ve pek çok TV dizisinde rol almıştır. Cumhuriyet'le yaşıt olan Karadayı, 1923 yılında İstanbul'da doğdu.

[old_news_related_template title="Seyfettin Karadayı kimdir? Cumhuriyetle yaşıt Yeşilçam'ın usta ismi hayatını kaybetti" desc="Şarkıcı Onur Akay sosyal medya hesabından Seyfettin Karadayı'nın vefat ettiğini duyurdu. Yeşilçam'ın çınarı Seyfettin Karadayı kimdir?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/seyfettin-karadayi-kimdir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/seyfettin-karadayi-kimdir-cumhuriyetle-yasit-yesilcamin-usta-ismi-hayatini-kaybetti-1968241/"]