Operasyon, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.  Fatih, Vefa Caddesi, Divanefendi Sokak'ta sahte içki üretildiği bilgisi alan ekipler adrese baskın düzenledi.

Terk edilmiş bir binaya giren polisler, yüzlerce dolu içki şişesine ulaştı. Ön incelemede şişelerdeki içkilerin sahte olduğu belirlendi. Şok baskınla sahte içkilerin piyasaya sürülmesini engelleyen polis ekipleri, şebeke üyelerinin peşine düştü.

alkol-2

TIR’LARDAN ÇIKTI

Polis ekipleri şüphelilerin saklandığı değerlendirilen bir otoparka da baskın düzenledi. Burada yapılan aramalarda 5 şüpheli gözaltına alındı. Ekiplerin dikkati park halindeki 3 TIR’da da sahte içki olduğunu ortaya çıkardı. TIR’larda arama yapan ekipler 110 bin şişe sahte içki daha ele geçirdi.

alkol-1

PİYASAYA SÜRECEKLERDİ

Kaçakçılık birimlerinin gözaltına aldığı şüphelilerin sorgusunda, içkilerin yılbaşı için hazırlandığı da ortaya çıktı. Şüphelilerin sahte içkileri yılbaşı öncesinde piyasaya sürmeyi planladıkları tespit edildi. Polisin düzenlediği başarılı operasyonla ele geçirilen 110 bin şişe içkinin değerinin 5 milyon lirayı bulduğu öğrenildi.b

İÇKİLER İNCELENECEK

İnsan sağlığını hiçe sayan çetenin ürettiği sahte içkilerin İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtildi. Daha öncede ele geçirilen içki numunelerinin bir kısmı incelenmiş ve metil alkolden yapıldığı tespit edilmişti. Metil alkolün çoklu organ yetmezliğinden ani ölümlere sebep olduğuna değinen uzmanlar, alkol alacakları dikkatli olmaları konusunda uyardı.