Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası'nın bu haftaki konukları Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen... 10 Kasım özel pogramında usta gazeteci Yılmaz Özdil güncel gelişmelere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

 

"MÜJDE İMAM HATİPLERİ BİTİRDİLER"

Yılmaz Özdil'in konuşmasının satır başları özetle şöyle:

Bizim kuşağımızın pırıl pırıl bir Cumhuriyeti vardı. Bu yaşadıklarımız için AKP'ye teşekkür borçluyuz aslında. Kindar nesil yüzünden yeni jenerasyon dönüşüm içine girdi. Yeni nesil mücadele argümanı geliştiriyor. Bizim ayağımızı çelmelediler ama yaranın altından yeni bir cilt çıkıyor. Bir takım tipler, tarikatvari çocukları tecavüz edilen sapık yuvalarında zehirlenmişler. 50'li yaşlara gelmişler, saatsiz bomba olarak dolaşıyorlar. Bütün okulları imam hatipleştirdiler. Müjdeler olsun imam hatipleri bitirdiler dedim. Yakında birahanede yakalanan imam hatipli çocukları olacak.

"HULUSİ AKAR'LA GEZMEYE GİTMEM"

İsmet Paşa deyince kindar nesil Hitler diyor. İsmet Paşa genelkurmay başkanıysa Necdet Özel gibi bir adam nasıl genelkurmay başkanı oluyor. Hayatları kıyaslanamaz. Allah korusun Ben Hulusi Akar'la gezmeye bile gitmem, ne savaşı! Bunlar önemli makamlar. Hilmi Özkök'le nereye gidilir. Bu makamlar ciddi makamlar. O dönem ki milli eğitim bakanına bak. Şimdi sınav sistemini soruyorlar 'bilmiyorum' diyor. İsmet Yılmaz ne bakanı oldu. Adama buraya otur diyorsun oturuyor.

"CAM FİLMİ TARTIŞIYORLAR"

Bence Tayyip Erdoğan bunlarla kafa buluyor. Erdoğan 'İstanbul uçakları Japonya'ya gitsin' desin. Yaparlar. TV'de oturuyorlar cam filmi tartışıyorlar. 'Akvaryumdaki balıklar renkli' dese bir saat bunu tartışacaklar. Şuan eğer Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi'nden referandumla ilgili iptal kararı çıkartırsa şaşırmayın. Tek adam rejimi en büyük zararı Erdoğan'a veriyor. Tek adam rejiminin yanlışlığı üç gün içinde ortaya çıktı. Arkası da gelecek. Çünkü Erdoğan dünyanın en zeki insanı olsa altından kalkabilmesi mümkün değil. Başbakanlık, genelkurmaylık makamı alay konusu olmuştur. Her şeye Tayyip Erdoğan karar veriyor. İmha eder bu. Bunu kim söylediyse FETÖ'cü odur.

"YAPMA DEDİK"

16 Nisan referandumu öncesini düşünün. Seni sevmiyoruz diyoruz. Sen Cumhurbaşkanımızsın öyle kal diyoruz. Ben bunların genel başkanı olacağım dedi. Yapma dedik. 16 Nisan'dan beri rencide oluyorum. Dış basını okuyorsun AKP'yi iktidarda tutan emperyalist güçler şimdi en ağır hakaretleri yazıyorlar.

"ACI ÇEKEREK YAŞIYORLAR"

Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nden iptal ettirebilir. Çünkü tarihe çok kötü geçiyor. Referandum yanlıştı ve yanlışlığını acı çekerek yaşıyorlar. Tek adam Erdoğan'ı Yıldırım Akbulut fıkralarından daha kötü hale getirdi."