Reza Zarrab iddianamesini yazan New York Güney Bölge Federal Savcılığı, dün yayınladığı ek iddianameyle AKP'li eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı da dosyaya dahil etti. Ancak dün açıklanan iddianamede yer alan bir ifade, Çağlayan hakkındaki iddianamenin eskiden yazıldığı, gizli tutulduğu ve ancak şimdi kamuoyuyla paylaşıldığının işaretini verdi.

İddianamede, Çağlayan'ın Temmuz 2011-Aralık 2013 arasında Ekonomi Bakanlığı yaptığı bilgisine ek olarak, "kendisi halen Türk parlamentosu üyesidir" ifadesi yer aldı.

Çağlayan, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından Bakanlıktan istifa etmiş, ancak 7 Haziran 2015'e kadar AKP milletvekili olarak görevine devam etmişti. İddianamede Çağlayan için "halen TBMM üyesi" ifadesinin yer alması ise, savcılığın iddianameyi Aralık 2013 ile Haziran 2015 tarihleri arasında hazırladığı, ancak gizli tuttuğunun işaretini verdi.

[old_news_related_template title="Soruşturmaya yeni isimler dahil edilebilir" desc="Hakkında, ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla dava açılan Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında hazırlanan iddianamede dikkat çekici ayrıntı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/caglayan-zarrab.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-zafer-caglayan-yeni-sorusturma-gelebilir-2001994/"]

MEHMET HAKAN ATİLLA'NIN "DOSYAMI AYIRIN" DURUŞMASINDAN SADECE SAATLER ÖNCE...


Savcının yeni iddianameyi, halen Zarrab gibi ABD'de tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, "dosyam Zarrab'ınkinden ayrılsın" başvurusunun görüşüleceği duruşmadan sadece saatler önce kamuoyuna açıkladı. Atilla'nın "dosyam ayrılsın" talebinin, New York'ta bugün yapılacak duruşmada görüşülmesi bekleniyor.

Yeni iddianamede, Atilla'yı, Çağlayan ve diğer eski Halkbank yöneticileri ile birlikte Zarrab'ın suç şebekesine bağlayan yeni iddialar ortaya atıldı. Savcı Kim'in, Çağlayan'ı ve Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Arslan'ı da dosyaya dahil eden yeni iddianameyle, mahkemenin Atilla'nın "dosya ayırma" başvurusunu boşa çıkarmak istemiş olabileceği yorumları yapılıyor.

[old_news_related_template title="Zarrab davası büyüyor... Zafer Çağlayan'ın kod adı 'abi'" desc="ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasına, AKP'li eski Bakan Zafer Çağlayan ile, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Arslan da eklendi. Çağlayan ve Halkbank eski Genel Müdürü için 'yüz milyonlarca dolar rüşvet aldılar' iddialarının yanı sıra, Halkbank dışında başka bir Türk bankasının da olaya karıştığı öne sürüldü. Ayrıca iddianamede anlatılanlar arasında, İran'a yaptırımın nasıl delindiği de yer alıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/zafer-caglayan-reza-zarrab-davasi-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/zarrab-davasi-buyuyor-zafer-caglayanin-kod-adi-abi-son-dakika-haberleri-2001987/"]