Araç sahiblerinin her kış geldiğinde ortak sorunudur. Araç camlarının buğulanması teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin kalıcı bir çözümle ortadan kaldırılamadı. İşte araç camındaki buğulanmayı engelleyebileceğiniz yöntemler:


Traş köpüğü yöntemi:

İlk olarak banyonuzda her zaman elinizin altında bulunan traş köpüğü ve bir bez alın. Araç camınızdaki buğulanmayı iyice temizleyin ve camdaki nemi alın. Daha sonra araba camınıza traş köpüğünü sıkın ve bir bez yardımıyla iyice yayın. Sonrasında temiz bir bez yardımıyla traş köpüğünü temizleyip buğulanmaya devam edebilirsiniz.

cam1

Buğu giderici solüsyon:

Yapı marketlerinden alacağınız buğu giderici solüsyonu öncelikle aracınızın camına sıkıyorsunuz ve kuru bir bezle temizliyorsunuz. İki gün boyunca buğu diye bir sorununuz kalmıyor.

sol

Klima ile buğu çözme:

Aracınıza bindiğinizde ilk başta hemen klimanızı çalıştırmanız uzmanlar tarafından pek önerilmez. Ancak aracınızın camları buğu yaptığında klimanızda dışarıdan gelen havayı ön tarafta cam çıkışlarına yönlendirebilirsiniz. Buğunun kısa süre içerisinde çözüldüğünü göreceksiniz.

klima