Kamuyla ilgili birçok hizmet E-Devlet üzerinden veriliyor. Askerlik ile ilgili de E-Devlet üzerinden bilgi alınabiliyor. E-Devlet üzerinden en çok kullanılan hizmetlerden biri askerlik yeri ve durum belgesi sorgulama hizmeti. Askerlik tecil durumunu görmek isteyenler ya da askere gitmek üzere işlemlerini tamamlamış, askerde nereye düşeceğini merak edenler E-Devlet üzerinden bu sorulara cevap bulabilirler. Aşağıdaki bağlantı üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaparak askerlik yeri ve durum belgesi sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

ASKERLİK YERİ VE DURUM BELGESİ SORGULAMA

lk şifre alma işlemi PTT şubelerinden kimlik kartımızla yapabilirsiniz. Peki e devlet şifresini kaybedersek ne olur? Bu konuda açıklama türkiye.gov.tr sitesinden geldi.
E devlet işlemlerini yapacağımız site olan türkiye.gov.tr sitesi, e devlet şifresinin kaybedilmesi veya unutulması halinde neler yapılmasını gerektiğini kullanıcılara gönderdiği elektronik posta ile şu şekilde anlattı; e-Devlet Şifresinin kullanımı ile ilgili pek çok hatalı bilginin, çeşitli ortamlarda yayıldığını fark ettik. Bu sebeple, e-Devlet Şifresi'nin kaybedilmesi veya unutulması durumunda yapılması gerekenlerle ilgili sizlere kısa bir hatırlatma yapmak istiyoruz…

E-DEVLET ŞİFRENİZİ ÜCRETSİZ NASIL YENİLEYEBİLİRSİNİZ?


e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini bu adresten gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca e-imza, mobil imza ve https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris adresini kullanarak internet bankacılığı ile şifre yenileme işlemi yapabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRENİZ HİÇBİR ZAMAN KULLANIMA KAPATILMAZ!


e-Devlet Şifreniz asla iptal olmaz. Şifrenizin talebiniz ve bilginiz olmaksızın herhangi bir nedenle iptal edilmesi ya da kullanıma kapatılması söz konusu değildir. Şifrenizi hiç kullanmadan ya da değiştirerek kullanmaya başladıktan sonra sisteme 1 ay, 2 ay, 3 ay, 1 yıl ya da daha uzun sürelerde hiç giriş yapmamış olsanız bile, şifrenizin geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

E-DEVLET ŞİFRENİZİ ÜÇ AYDA BİR DEĞİŞTİRMENİZ GEREKEBİLİR!


Kişisel bilgilerinizin güvenliği için, sistem 3 ayda bir şifre değişikliği yapılması uyarısında bulunur. Ancak bu durumda bile isterseniz şifrenizi değiştirmeden kullanmaya devam edebilirsiniz.