Binlerce gencin büyük bir umutla beklediği bedelli askerlik sosyal medya da gündem oldu. Erdoğan tarafından gelen bedelli askerlik açıklaması sonrası heyecan iyice arttı. Peki bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli askerlik yaşı kaç olacak ve bedelli askerlik kaç para olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlik için “Şu anda gündemimizde yok çünkü şu anda asker kadrosunda ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

“TEMENNİ EDERİM Kİ GÜNDEMDEN DÜŞER”

Ciddi bir ihtiyacımız var. Asker bir milletiz. Asker bir milletsek gereğini yapalım. Temenni ederim ki bunlar gündemden düşer. Biz yaptık. Ben 16 ay yedek subaylık yaptım.

Bedelli askerlik hakkında daha önce Binali Yıldırım da benzer şeyler söylemişti Bedelli Askerlik çıkacak mı sorusunun cevabını arayan binlerce gence Başbakan Binali Yıldırım’dan çarpıcı bir cevap geldi.

bedelli-askerlik

Medya temsilcileriyle geçtiğimiz akşam iftarda bir araya gelen Yıldırım, son günlerin bir numaralı gündem maddesi olan Bedelli Askerlik ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.

TERÖRLE AMANSIZ BİR MÜCADELE İÇİNDEYİZ

Binali Yıldırım: “Programımızda ‘bedelli askerlik’ ile ilgili bir konu yok. Çünkü şu anda terörle amansız bir mücadele içindeyiz. Bütün yoğunluğumuzu, ağırlığımızı bu konuya vermiş durumdayız”.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan önemli açıklama: TEOG kaldırılmalı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan bir özel televizyonda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Kuzey Irak'taki referanduma da değinen Erdoğan, 'Barzani'nin açıklaması çok yanlış. Akıl tutulmasından öte görüyorum. 22 Eylül'deki MGK'da karar vereceğiz' ifadelerini kullandı. Erdoğan TEOG konusunda da TEOG'u doğru bulmuyorum, kaldırılması lazım' diye konuştu. Bedelli askerlik konusuna da değinen Erdoğan, 'Şu anda gündemimizde yok' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/880-23.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogandan-onemli-aciklamalar-28-2012381/"]

“BEDELLİ ASKERLİĞİN GÜNDEME GELMESİ…”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, daha önce katıldığı bir canlı yayında kendisine sorulan bedelli askerlik sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Bakan Işık; “Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasını dahi doğru olmadığını düşünüyorum” cevabını verdi.