Üniversite elektronik kayıtlarında son anlar yaklaşırken, KYK yurt başvuruları da başladı e-Devlet sisteminde yoğunluklar yaşanmaya başladı. e-Devlet sisteminden yapılacak olan işlemlerde şu anlık bir yavaşlama görülmüyor, gün itibariyle e-Devlet sistemin düzelmiş olarak görünüyor. KYK yurt başvurularınızı ve üniversite elektronik kayıt işlemlerinizi aşağıdaki link üzerinden yapabilirsiniz...

e-DEVLET GİRİŞ SİSTEMİ

BAŞVURULARDA E-DEVLET ŞİFRESİ ŞART

Başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.
Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrenciler, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

KYK BAŞVURUSU BİLGİ GÜNCELLİĞİ GEREKTİRİYOR

Yurt başvuruları e-devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-devlet'teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor.
Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.
Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

ELEKTRONİK KAYIT NASIL YAPILACAK?

LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme elektronik kayıt yapacaklar.
Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.