1930'da Yugoslavya'da gözlerini dünyaya açan Sırp asıllı eski forvet oyuncusu ve Fenerbahçe'nin efsane teknik direktörü Todor Veselinovic, spor dünyasını yasa boğdu.

103 GOLLE ŞAMPİYON YAPTI

Fenerbahçe taraftarının "Veysel" lakabını taktığı ve 1988-1989 sezonunda sarı lacivertlileri 103 golle şampiyon yaparak, adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran Todor Veselinovic, tedavi gördüğü Yunanistan'ın başkenti Atina'da 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

4 KEZ GOL KRALLIĞI SEVİNCİ YAŞADI

Türk futbolu kadar Yugoslavya futboluna da damga vuran Sırp futbol adamı, ülkesinde Vojvodina formasıyla 1956, 1957, 1958 ve 1961 senelerinde 4 kez gol kralı olma sevinci yaşayarak "Toza" lakabını kazandı. Veselinovic, Sırbistan'ın yanı sıra İtalya'da futbol oynadı.

FENERBAHÇE KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü, Veselinovic’in vefatının ardından şu açıklamayı yaptı:
“Profesyonel Futbol Takımımızın, 1988-89 sezonundaki 103 gollü şampiyonluğumuzun mimarlarından olan 86 yaşındaki eski teknik direktörümüz Todor Veselinovic´in, Atina’daki özel bir hastanede vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Acılarını en içten duygularımızla paylaştığımız hayatını kaybeden Todor Veselinovic´in ailesi ve yakınlarına taziye dileklerimizi iletiyor, başta camiamız olmak üzere Veselinovic´in tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”