Süper Toto Süper Lig'in 28. haftası muhteşem bir derbiye sanhe olacak. Yüz yılı aşkın süredir rekabet içerisinde olan iki ezeli rakip bu hafta birbirlerine üstünlük sağlamak için karşı karşıya gelecekler. Puan durumunda 3. sırada yer alan Fenerbahçe deplasmanda galip gelerek rakibi ile puan farkını açmak ve 2'ncilik için şans kovalamak istiyor. Öte yandan Galatasaray ise ezeli rakibini kendi evinde yenip 3'üncülük koltuğuna oturmak istiyor.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN?


Galatasaray Fenerbahçe maçı, 23 Nisan Pazar akşamı saat 19.00'da Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşma Bein Sport'tan naklen yayınlanacak. Müsabakayı hakem Fırat Aydunus yönetecek.

GALATASARAY

Galatasaray, Fenerbahçe derbisine kilitlendi. Az olan Şampiyonlar Ligi şansını devam ettirmek için ezeli rakibini yenmekten başka çaresi bulunmayan sarı-kırmızılı takımda teknik Direktör Igor Tudor da oyuncularını hafta boyunca üç puana motive etmeye çalıştı. Futbolcularıyla toplantı yapan hırvat teknik adam, seyirci avantajını en iyi şekilde değerlendireceklerini belirterek, “işi ilk yarıda bitirin. Rakibimizi, o baskı altında atacağımız gollere cevap veremez duruma getirmeliyiz” dedi. Özellikle hücum pres konusuna dikkat çeken Tudor, sarı-kırmızılılara “Rakip defansı zorlamak için çabalamalısınız. Kesinlikle agresif oynayacağız. En büyük silahımız, top bizde olmadığı zamanlarda sıkı pres yaparak sonuca ulaşabilmek” ifadelerini kullandı.


Tudor, Fenerbahçe'yi Medipol Başakşehir maçında yedek kalan Sneijder ve Podolski ikilisiyle vurmayı planlıyor. Hırvat çalıştırıcı ayrıca kanatlarda görev vereceği Bruma ve Yasin'i, bu ikiliye destek vermeleri konusunda uyardı.

FENERBAHÇE

Süper Lig'de yarın Galatasaray deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Advocaat, rakibi yıkmanın planlarını yapıyor. Hollandalı çalıştırıcının, sarı-kırmızılılar karşısındaki en büyük kozu Jeremain Lens olacak. Fenerbahçe, Hollandalı yıldızının görev almadığı karşılaşmalarda oyunu açmakta zorlanıyor ve gol pozisyonuna girmekte güçlük çekiyor. Bu nedenle Advocaat, hücum planını Lens'in üzerine kurdu. Advocaat, Galatasaray karşısında kanatta görevlendireceği Lens'e başka misyonlar da yükleyecek. Deneyimli çalıştırıcı, sahada serbestlik tanıyacağı Hollandalı yıldızdan, takımın ataklarını organize ederek 10 numara görevini üstlenmesini ve forvete de destek vermesini istedi. Tecrübeli teknik adam, sürekli hareketli olması talimatını verdiği Lens'i, bu şekilde Galatasaraylı oyuncuların markajından kurtaracak.

HIZLI HÜCUMLA SONUCA

Teknik Direktör Advocaat, Galatasaray karşısında 3 puanı getirecek formül üzerinde çalışmasını sürdürüyor. Öğrencilerine, sarı-kırmızılıların defansif zaaflarından yararlanmaları gerektiğini anlatan Hollandalı çalıştırıcı, hücuma çıkarken hızlı olmalarını ve pas hatası yapılmasını istemediğini söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, oyuncularına “Topu ayağınızda fazla tutmayın. 1-2 dokunuşla hızlı hücuma çıkmalıyız” dedi.