Daha çok Beşiktaş'ta ve Milli Takım'daki golcü dönemleriyle tanınan İlhan Mansız kimdir? Survivor ünlüler takımında yarışacak olan İlhan Mansız kaç yaşında ve nereli?

İLHAN MANSIZ KİMDİR?


Almanya'da doğan İlhan Mansız SV Lenzfried, FC Kempten ve FC Augsburg altyapılarında oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkatleri üzerine çekmiştir. İyi performansıyla FC Köln'e transfer olan İlhan Mansız, 19 yaşında yaptığı bu transferle futboldan ilk defa para kazandı. Kazandığı ilk parayla kendisine bir müzik seti almıştır. Türkiye'deki futbol macerası 1995'te başladı. İki senelik sözleşme ile Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Daha sonra, Münih Türkgücü, Kuşadasıspor, Samsunspor, Beşiktaş, Kobe, Herta Berlin, MKE ANkaragücü takımlarında oynamış, profesyonel olarak çıktığı 232 maçta 96 gol atmıştır. Milli Takım kariyerinde ise 21 maça çıkmış 7 gol atmıştır.

TELEVİZYON KARİYERİ DE VAR

2007 yılında Doktorlar dizisinde İlhan Mansız, kalp rahatsızlığı olan Ömer Güven adlı zengin bir adamı canlandırmıştır. Ömer karakteri geçirdiği kalp nakli ameliyatından bir süre sonra hayatını kaybetmiş, tüm mal varlığını hastanede aşk yaşadığı Dr. Zeynep karakterine bırakmış, Dr. Zeynep de bu parayla, hastanenin içinde, yoksul insanların ücretsiz tedavi görebilecekleri ve "Ömer Güven Polikliniği" adını taşıyan bir poliklinik kurmuştur.

Daha sonra Show TV'deki Buzda Dans adlı buz pateni yarışmasına katılmış ve yarışmada birinci olmuştur. atv'de yayınlanan Para Taksi bilgi yarışması programında görev almıştır.

2008'de TRT'de yayına giren Dalgakıran dizisinde İlhan Mansız aşk üçgeni ortasında kalan bir balıkçıyı canlandırdı.