11 ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. Tüm müslüman alemi bu kutlu ayın gelmesini bekliyor. Peki ilk teravih namazı ne zaman kılınacak ve teravih namazı nasıl kılınır?

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN?

Müslüman cemaati ilk teravih namazını 26 Mayıs Cuma gecesi kılacak. 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının ilk teravih, Ramazan ayından bir gün önce kılınmaya başlıyor.

TERAVİH NASIL KILINIR?

2017 Ramazan ayında ilk Teravih namazı 26 Mayıs 2017 gecesinde kılınacak. Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.

Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.