İşte aç karnına kahve içmemeniz için 3 neden...

ANKSİYETE

Vücudunuza az miktarda kafein girse bile daha enerjik, zinde ve mutlu hissedersiniz. Yüksek dozlardaki kafein ise anksiyete ve yorgunluğa neden olur. Özellikle de aç karnına kahve içiyorsanız. Kahvenin etki edeceği miktar insandan insana değişiyor.

Bazıları büyük kupadaki bir kahveyi anında içse de herhangi bir sorunla karşılaşmazken, bazıları küçük bir espresso içtiğinde dahi olumsuz yönde etkilenebiliyorlar. Kahvenin size nasıl etki ettiğini gözlemleyin ve buna göre tükettiğiniz kahve miktarını tekrar gözden geçirin.

İŞTAH KAYBI

Yapılan araştırmalar, kahvenin iştah kaybına yol açtığını kanıtladı. Aslında bu bir anlamda olumlu gibi gelebilir kulağa. Ancak aç karnına yine de kesinlikle kahve içmeyin. Vücudunuzun gerçek bir kahvaltının sağlayacağı enerjiye ihtiyacı var, kahveninkine değil unutmayın.

Bu nedenle mutlaka bir şeyler yedikten sonra kahve için. Çok mu kahve içiyorsunuz? Yoksa çok kahve içen birilerini tanıyor musunuz? Eğer tanıyorsanız bu hayati bilgiyi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyin.

GASTRİK ASİT

Midede salgılanan asitler yediğiniz yiyeceklerin parçalanmasına ve sindirilmesine yardımcı oluyor. Eğer kahvaltı etmediyseniz midenizin salgıladığı asitlerin parçalayacağı yiyecekler de olmuyor. Bu nedenle aç karnınıza kahve içtiğinizde midenizin dengesi değişiyor. Karnınız ağrıyabiliyor, mideniz yanabiliyor ya da reflüyle karşılaşabiliyorsunuz. Kanser hücreleri asitli ortamlarda daha çabuk geliştiğinden, kahveyle dolu bir mide kansere davetiye çıkartıyor.