Independent'ın haberine göre, bu korkunç gerçek, Çin'in Facebook'u olarak bilinen Weibo'da bir kullanıcının yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.

Paylaşımda su ısıtıcı olduğu tahmin edilen metal bir kabın içinde iç çamaşırı olduğu söylenen iki parça giysi görülüyor.

59a54c34d3806c27ccd13231

Twitter'daki bir başka kullanıcı, "Gerçek bir soru: Seyahat sırasında iç çamaşırlarını su ısıtıcısında yıkamış bir tanıdığım var mı?" tweet'iyle konuyu İngilizce konuşan dünyanın gündemine taşırken geçmişte bu su ısıtıcılarını kullanan herkesi otel odasında çay kahve içtiğine pişman etti.

Guy Blomberg isimli kullanıcı kendisinin böyle bir şey yapmadığını ancak bir arkadaşının bu durumun gerçek olduğunu iddia ettiğini belirtti.

UZMANLAR UYARIYOR

Konuyla ilgili konuşan uzmanlar, asla böyle bir şey yapılmaması yönünde herkesi uyarıyor. Örneğin Gizmodo Avustralya'ya konuşan Auckland Doğal ve Matematiksel Bilimler Enstitüsü moleküler biyoloji uzmanı Dr. Heather Hendrickson, bunun özellikle ısıtıcıyı daha sonra kullanacak kişiler için "aşırı iğrenç" bir şey olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bazı bakteriler yüksek ısılara dayanıklı olabilir ve temas edildiğinde insan sağlığına zarar verebilirler. Doğrudan hastalık yapmasalarda, bazı ortamlarda bulunduklarında ölümcül toksinlerin üremesine neden olabilirler."