Yeliz Yeşilmen 1978 yılının Aralık ayında İstanbul’da doğdu. Kariyerine modellik yaparak başladı. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil’in sunduğu ”Çarkıfelek” isimli eğlence programıyla ekranlara çıktı. 2000 yılında İlker Aksum’un başrol oynadığı Çarli İş Başında dizisinde rol alarak oyunculuğa adım attı. Asıl şöhreti 2001’de ”Aşkım Aşkım” adlı dizide canlandırdığı Gözde karakteriyle yakaladı.

2004 yılında ”Hababam Sınıfı Merhaba” isimli sinema filminde Alev Alev adında biyoloji hocasını canlandırdı. Aynı sene ”Tat Beni” adını verdiği ilk albümünü piyasaya çıkardı. Toplam 10 şarkıdan oluşan bu albümde Mavi Boncuk parçası büyük beğeni topladı. Ardından ”Elemtere Fiş” ve ”Fıstık Çıkı Çıkı” adlı iki stüdyo albümü daha piyasaya sürdü. Oyunculuk kariyeri gibi müzik kariyeriyle de ön plana çıkan Yeliz Yeşilmen, Ali Uğur Akbaş ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Asya adında bir kızı ve Birbey adını verdikleri bir oğlu oldu.

Yeliz Yeşilmen sosyal medya paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Evlendikten sonra ekranlardan uzaklaşan Yeliz Yeşilmen, en son Altın Kızlar adlı dizide boy göstermişti. Peki Yeliz Yeşilmen kimdir, kaç yaşında?

Şarkıcılık deneyimi de olup, Tat Beni (2004) adlı albüm, Yeliz Yeşilmen'in ilk stüdyo albümü olmuştur. Daha sonra Elemtere Fiş (2006) ve Fıstık Çıkı Çıkı (2009) albümlerini çıkardı. Oynadığı dizilerde daha çok aptal sarışın tiplemeleriyle rol aldı. 2010 yılında Ali Uğur Akbaş ile hayatını birleştiren Yeliz Yeşilmen’in Birbey ve Asya isimli iki çocuğu var.

[old_news_related_template title="Nevşin Mengü'nün, Yeliz Yeşilmen için attığı tweet sosyal medyayı salladı!" desc="Yeliz Yeşilmen'in sosyal medya hesabından paylaştığı namaz pozu arıdndan Nevşin Mengü'nün attığı tepkili tweet büyük beğeni topladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/trr.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/nevsin-mengunun-yeliz-yesilmen-icin-attigi-tweet-sosyal-medyayi-salladi-1950608/"]
[old_news_related_template title="Yeliz Yeşilmen: 'Bu felaketler terör, sapıklık ve tecavüzler için bir uyarı!'" desc="Oyuncu Yeliz Yeşilmen, sosyal medya hesabından kızı Asya ile namaz kılarken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/yeliz-yesilmen-sli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/yeliz-yesilmen-bu-felaketler-teror-sapiklik-ve-tecavuzler-icin-bir-uyari/"]