Ömer Coşkun hayatını kaybetti. Alternatif tedavi ürünleri satarak tanınan Dr. Ömer Coşkun'un tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ömer Coşkun Amerika'da kanser tedavisi görüyordu. Dr. Ömer Coşkun'un ölüm sebebi böbrek yetmezliği olarak açıklandı. Peki Ömer Coşkun kimdir? Aslen nerelidir? Ne eğitimi almıştır?

Tedavi etmeye çalıştığı kişiler kadar tepkilerde alan ve son olarak Arzu Ayşe Bağrıaçık ölümünden sorumlu tutulan ve sicili cezalarla dolu olan Ömer Coşkun, Amerika'da kanser tedavisi görüyordu. Ömer Coşkun, Türkiye'ye döndüğünde böbrek rahatsızlığı nedeni ile hastaneye yattı. Tüm televizyon kanallarına çıkan ve anternatif tıbbın mimarı olarak bilinen Coşkun'un vefatı sosyal medyada duyuruldu. Hastaları tedavi etmek için hazırladığı ilaçları piyasaya süren Doktor Ömer Coşkun, önceleri yabancı dil evraklarında sahtecilik yaptığı tespit edilince doçentliği elinden alınmıştı. Adana Tabib Odası'ndan ceza alarak istifa eden doktor Ömer Coşkun, işini yapmaya devam etmişti.

ÖMER COŞKUN KİMDİR?


Ömer Coşkun,1970 yılında Adana’da doğdu. İlk ve orta öğrenimi Adana’da tamamladıktan sonra İstanbul Ünüversitesi Tıp Fakültesini 1993 yılında bitirdi. İlk görevine Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi Ihlara kasabasında pratisyen hekim olarak başladı. Ömer Coşkun, 1994 yılında tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Erciyes Ünüversitesi Tıp Fakültesinde Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak uzmanlık eğitimine başladı. Uzmanlığını aldıktan sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisinde komutanlığı Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda ve Tüp Bebek Merkezinde Uzm. Tbp. Tğm. olarak çok sayıda bilimsel çalışmaya katıldı. Avrupa Topluluğu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği kapsamında bir sendikaya bağlı olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde binlerce işçiye işyeri hekimliği, sağlık danışmanlığı, check up hizmeti ve ultrasonografi yaptı. Zonguldak Karaelmas Ün. Tıp Fak. Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’na Kasım 2001’de Yardımcı Doçent olarak atandı. 1987 yılında başlayıp halen devam eden eğitim ve araştırma çalışmalarına profesyonel olarak ve çeşitli kurumlara danışmanlık yaparak devam etmektedir.

Ömer Coşkun, İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki Tıp eğitimine başladığı 1987 yılında aynı zamanda Deneysel Tıp Araştırmalar Merkezi (DETAM) da diabet grubuna dahil olarak bilimsel çalışmalarına başladı. Fakültenin bitiminde kazandığı Erciyes Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji (hücre – doku ve anne karnındaki çocuk bilimi) ihtisası sırasında sara hastalığında kullanılan valproat’ın karaciğerde oluşturduğu hasara karşı karnitin uygulanmasının etkilerini araştırmakla da bilimsel makaleler yazmaya başladı. Toplamda 100’ü geçen ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla kendini bilimsel olarak isbat eden Dr. Ömer Coşkun çeşitli kongrelerde ulusal ve uluslar arası ödüller kazanmıştır.