Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon 7 milyon euro karşılığında Bursaspor'dan transfer ettiği Milli oyuncu Ozan Tufan'ın gözaltına alındığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

OZAN TUFAN NEDEN GÖZALTINA ALTINA ALINDI?

İddialara göre yıldız oyuncu Ozan Tufan, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan bir kaçakçılık operasyonunda gözaltına alındı ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın Maslak'taki yerleşkesine getirildi. Tufan'ın yurda kaçak yollarla lüks araç sokan çeteye yönelik yapılan bir operasyon kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

OZAN TUFAN KİMDİR?

Süper Lig'de ilk kez formayı 19 Mayıs 2013 tarihinde Gençlerbirliği'ne karşı forma giydi. 2013 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Türkiye U-19 takımında forma giydi. 9 Ağustos 2012 tarihinde UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Kups Kuopio karşısında Bursa Atatürk Stadyumunda oynanan maçın 71. dakikasında attığı gol ile Avrupa kupalarında gol atan en genç futbolcu olmuştur.

23 Mart 1995 Orhaneli doğumlu olan genç oyuncu Ozan Tufan 2012-2013 sezonundan itibaren Bursaspor'un A takımıyla birlikte antrenmanlara çıkıyor. Sağ kanatta görev yapan genç yetenek UEFA Avrupa Ligi 3.Ön Eleme turunda oynanan ve 6-0 kazanılan Kups Kuopio maçında 6.golümüzü atma başarısını gösterdi. Ozan Tufan Genç Milli Takımın çeşitli yaş kategorilerinde Milli olmasını başardı. Ozan Tufan, daha 10 yaşında iken futbol okullarında Bursasporlu antrenörler tarafından izlendi ve beğenilerek Bursaspor altyapısına alındı. 2005 yılında lisansı çıkartılan Ozan Tufan 2007 yılında minikler futbol turnuvasında 9 golle gol kralı oldu.

Ozan Tufan, 2012-2013 sezonunda Ertuğrul Sağlam tarafından Bursaspor A takımına alındı. Ozan Tufan, bu sezon 4 kupa maçında 299 dk sahada kalan Ozan Tufan, 1 UEFA, 1 tane de Süper Lig maçında görev yapmış oldu. Bir sonraki sezon Ozan Tufan, Daum'un başa gelmesiyle pek bir forma şansı bulamadı. Sezon başında A2 takımına gönderildi. Devre arasında A takımına yine alınan Ozan Tufan'ın sözleşmesi 2018′e kadar uzatıldı. O sezon İrfan Buz'un A Takımın başına geçmesiyle 6 maçta daha forma giyen Ozan Tufan bu maçların hepsine ilk 11′de başladı.O sezon 2 tanesi Galatasaray SK ile oynanan Türkiye Kupası yarı final maçı olmak üzere 5 tanede kupa maçında görev yaptı. Sezon sonunda tüm dikketleri üzerine çeken Ozan Tufan, sezon sonunda ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından A Milli Futbol Takımı'na çağırıldı. Ozan Tufan, Danimarka ile yapılan maçta A Milli Takım formasıyla ilk golünü attı. Yıldız oyuncu 2015-2016 sezonu öncesi Fenerbahçe'ye transfer oldu.