Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu yıllarda dillendirdiği ancak uygulamaya koyamadığı Pembe Metrobüs ile ilgili resmi ağızlardan ilk açıklama geldi. İşte pembe metrobüs nedir? pozitifbüs nedir? ve pozitifbüse kimler binebilir?

PEMBE METROBÜS NEDİR?

İBB tarafından fizibilite çalışmaları yapıldığı açıklanan Pembe metrobüs ile ilgili ilk açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beyaz Masa hesabından yapıldı. Açıklamaya göre; proje ile ilgili fizibilite çalışmalarının yanı sıra projenin uygulandığı ülkelerdeki örneklerin de incelendiği ve altyapı çalışmalarının da yapıldığı belirtildi.

PEMBE METROBÜS DEĞİL POZİTİFBÜS

Halk arasında Pembe Metrobüs olacağı iddia edilen projenin Pozitifbüs adı ile uygulanacağı açıklandı. Projenin ilk olarak ayrı bir metrobüs değil, metrobüsün bir bölümünde uygulanacağı da eklendi. Yani öncelikli olarak metrobüslerin bir bölümü pozitifbüs olarak kullanılacak.

POZİTİFBÜSE KİMLER BİNEBİLİR?

İBB'nin açıklamaları sonrası pozitifbüs ile ilgili bir başka detay da; pozitifbüs'e kimlerin binebileceği konusuydu. Yapılan açıklamaya göre pozitifbüs; yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu bayanlar tarafından kullanılabilecek.