11 ayın sultanı Ramazan'ın son virajına girdik. İslam alemi büyük bir heyecan ve hasretle Ramazan Bayramı'nı bekliyor. Peki Ramazan bayramı ne zaman? Ramazan bayramı tatili kaç gün? İşte tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik...

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan ayının bitmesine çok az bir zaman kaldı. Milyonlarca müslüman, Ramazan Bayramı heyecanını yaşamaya ve bayram tatilini geçirmek için planlar yapmaya başladı. Peki Ramazan bayramı ne zaman başlayacak? Ramazan bayramı 25 Haziran Pazar günü resmen başlayacak. 3 gün sürecek olan bayram, 27 Haziran günü ise sona erecek. Ramazan bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılıp çıkarılmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kadir Gecesi’nin tarihi belli oldu, Kadir Gecesi 21 Haziran günü idrak edilecek. Müslümanların en önemli günlerinden olan Kadir Gecesiyle ilgili hadisler şu şekilde;

“Kadir gecesinde bir koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.”

“Kim faziletine inanarak ve mükâfâtını sadece Allah’tan ümid ederek Kadir Gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları bağışlanır.”